Mardin’de Endovasküler Yöntemle İlk Kez Böbrek ve Bağırsak Damarlarına Müdahale Başarıyla Gerçekleştirildi

Mardin’de Hüzniye Ökten, böbrek ve bağırsak damarlarına yapılan endovasküler müdahale ile sağlığına kavuştu. Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi uzmanları, bu yöntemle bölgedeki sağlık hizmetlerini geliştirerek, hastaların iyileşme sürecini hızlandırmayı amaçladıklarını belirtti. Eşi Halit Ökten, doktorlara teşekkür etti.

Mardin'de Hüzniye Ökten, böbrek ve bağırsak damarlarına yapılan endovasküler müdahale

Mardin’de, böbrek ve bağırsak damarlarına endovasküler teknikle yapılan müdahale sonucunda Hüzniye Ökten (55) sağlığına kavuştu. Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Lokman Timurağaoğlu, bölgede sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttığını vurgulayarak, “Artık hastalarımızı diğer hastanelere sevk etmiyoruz. Ayrıca dışardan gelen hastaları da kabul edebilmekteyiz. Bu tarz girişimsel işlemlerle bölgemizde önemli bir fark yaratıyoruz” dedi.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Endovasküler Uzmanı Doç. Dr. Serhat Günlü, bölge halkı için kaydedilen bu sağlık başarısını değerlendirdi. 2020 yılında Ankara’da tedavi gören ve visseral organ tıkanıklığı yaşayan bir hastanın, Şırnak’ın Silopi ilçesinde rahatsızlanarak Mardin’e sevk edildiğini açıklayan Günlü, yapılan kapsamlı incelemeler neticesinde hastanın bağırsak damarlarında önemli tıkanıklıklar tespit ettiklerini dile getirdi. “Endovasküler yöntemle hastanın tıkalı bağırsak damarlarını açtık ve stent yerleştirdik. Ayrıca böbrek damarlarında da tıkanıklık mevcuttu. Oraya da müdahale tamamlandı. Hastamız sürekli kontrol altında ve durumu şu an iyi. Gelecekte daha etkili hizmetler sunabileceğimize inanıyoruz. Uyguladığımız bu yöntemle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde daha başarılı sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Endovasküler girişimlerin, geleneksel cerrahi yöntemlerle yapılan işlemlere göre çok daha kısa sürede, minimal invaziv yöntemlerle sonuçlanabileceği ifade edildi. Doç. Dr. Günlü, “Bağırsak damarına yönelik bir cerrahi müdahale normalde 8 saat sürebilirken, biz bu süreyi 30 dakika ile 1 saat arasına çekiyoruz. Böylece hastalarımıza büyük bir konfor sağlayarak, hızlıca çözüm sunmuş oluyoruz. Ameliyat sayısını azaltmayı hedefliyoruz ve bu uygulamalar sayesinde hizmet kalitesini artırarak hastalarımıza daha iyi sonuçlar elde etmeyi amaçlıyoruz” şeklinde ekledi.

Hastanın eşi Halit Ökten ise, “Eşim uzun bir süre bu hastalıkla savaştı. Daha önce Hacettepe Hastanesi’nde tedavi gördük. Buradaki doktorların gösterdiği ilgi ve alaka için minnettarız. Serhat hocamızın burada bulunmasından dolayı çok mutluyuz. İki kez tedavi aldık ve her iki seferde de memnun kaldık. Allah razı olsun” şeklinde duygularını dile getirdi.