Marmara Denizi’nde 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Büyükçekmece Belediyesi hızlı önlem aldı

Marmara Denizi’nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Büyükçekmece Belediyesi, 24 mahallede hızlıca inceleme başlattı. Başkan Hasan Akgün, riskli yapıların denetlendiğini belirtti. Kaymakam Ali İkram Tuna, can ve mal kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade etti. Vatandaşlar, evlerine dönmemeleri konusunda uyarıldı.

Marmara Denizi’nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Büyükçekmece Belediyesi,

Marmara Denizi’nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Büyükçekmece Belediyesi, halkın olumsuz etkilenmemesi adına hızlı bir şekilde harekete geçti. İstanbul’un Silivri açıklarında gerçekleşen bu sarsıntı, Büyükçekmece’de önemli bir zarara yol açmazken, 65 vatandaş sağlık kurumlarına başvurdu. Eski bazı binalarda ve bir camide çatlaklar tespit edildi. Belediyenin ekipleri, deprem sonrası ilçedeki 24 mahallede durumu değerlendirmek amacıyla saha çalışmaları gerçekleştirdi. Depremin ilk anlarında kamu binaları da dahil olmak üzere riskli bölgelerde inceleme yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, teknik ekibiyle birlikte olası tehlikelerin olduğu alanlara yöneldi. Bazı sitelerin ve binaların bodrum katlarındaki kolonlar ve krişler incelendi. Başkan Akgün, evlerini terk ederek parklarda toplanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve yetkililerin uyarılarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, evlerine girmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Depremin ardından Afet ve Acil Durum Merkezi’nin toplandığını açıklayan Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, “Neyse ki depremin panik yaratması dışında can ve mal kaybı yaşanmaması en büyük rahatlığımız. Bu durum, deprem öncesinde ve sırasında almamız gereken önlemleri yeniden hatırlatmış oldu. Uzun zamandır İstanbul Risk Afet Planı kapsamında geniş kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Deprem sonrası 65’ten fazla sağlık başvurusu yapıldı; bunlar çoğunlukla yüksekten düşme, panik sonucu oluşan yaralanmalardan kaynaklandı. Şuan acil yıkılması gereken bir bina bulunmamakta. İncelenmesi talep edilen bu beş bina da ilk değerlendirmelerde büyük bir risk taşımadığı görülüyor,” diye belirtti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Acil kriz merkezimizde Kaymakamımızın önderliğinde bir araya geldik. Kaymakamımızın da ifade ettiği gibi, 24 saat boyunca görevinin başındayız. Ekiplerimiz, afetle ilgili görevli personelimiz teyakkuz durumundadır. Sabah boyunca koordinasyon merkezinde kalacağız. İletişim araçlarımız her zaman açık olacak. Elbette umarız, büyük bir olay meydana gelmez; fakat olursa birlikte kriz merkezinde toplanacağız. Bu durum, bir uyarı niteliğindedir. Bu akşam vatandaşlarımızın evlerine dönmeleri pek mümkün görünmüyor, dönüş yapmayacaklar. Hepimiz teyakkuz halinde olacağız ve bir deprem anında elimizdekileri birleştirip halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.