Marmaris’te Kask Takmayan Motosiklet Sürücülerine Ceza ve Ücretsiz Kask Uygulaması Yapıldı

Marmaris’te Türk Polis Teşkilatı’nın 180. yılı ve Polis Haftası kutlamalarında “Kaskımız Kaskomuz” etkinliği düzenlendi. Kaymakam Nurullah Kaya ve İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, motosiklet sürücülerine ceza kesip, 100 ücretsiz kask dağıttı. Kask kullanımı denetimlerinin arttığı belirtilirken, ceza oranlarının düştüğü kaydedildi. Sürücüler, uygulamanın faydalı olduğunu belirtti.

Marmaris'te Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı ve Polis Haftası kutlamalarında

Türk Polis Teşkilatı’nın 180. yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri dolayısıyla Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir farkındalık etkinliği düzenlendi. “Kaskımız Kaskomuz” projesi kapsamında, motosiklet sürücülerine kask takmadıkları için ilk önce ceza kesildi, ardından onlara kask hediye edildi.

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya ve İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir’in katılımıyla Atatürk Meydanı’nda yapılan etkinlikte, yaklaşık 100 sürücüye belge ve kask kontrolü uygulandı. Kask takmayan motosiklet sahiplerine ceza verilirken, bu kişilere Marmarisli hayırseverlerin katkılarıyla temin edilen 100 kask ücretsiz bir şekilde dağıtıldı.

Marmaris’inin 97 bin kişilik nüfusuna karşılık, ilçede 47 binden fazla motosiklet bulunduğunu ifade eden ilgili yetkililer, bölgedeki trafik kazalarının büyük bölümünün motosiklet kazalarından kaynaklandığını aktardı. Bu sebeple kask ve ehliyet denetimlerinin, sıkça yapılan ve ceza uygulamalarının en çok gerçekleştirileni olduğu belirtildi.

Etkinlikte konuşma yapan Kaymakam Nurullah Kaya, polis haftasının anlamına uygun bir şekilde farkındalığı artırmanın önemine değindi. Kaya, “Emniyet teşkilatımız ve sponsorlarımızla birlikte değerli bir projeye imza attık. Marmaris, huzurlu insanların yaşadığı bir yer ve bu huzurun devamı için güvenlik önemlidir. Kask kullanımı da bu anlamda büyük bir önem taşımaktadır.” dedi.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 32 bin trafik cezası uygulandığını belirten Kaya, “Bu yıl halkımızın bilinci arttı. Geçmişte her 30 kişiden yalnızca 2-3’ü kask takarken, şimdi her 10 kişiden yaklaşık 5.5’u kask kullanıyor. Bu farkındalık bizi oldukça sevindiriyor. Denetimlerimiz devam edecek, ancak cezaların zamanla azalacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Kaya, ayrıca emniyet personeline ve jandarma trafik ekiplerine teşekkür ederek, vatandaşlardan destek beklediklerini, “Lütfen güvenliğiniz için kaskınızı takın.” ifadelerini kullandı.

Motosiklet sürücüleri ise uygulamanın yerinde olduğunu vurgulayarak, “Turizm sezonu başlamak üzere, trafik yoğunluğu artacak. Kasksız yola çıkmamak lazım. Hem ceza hem de hediye edilen kask için teşekkür ederiz.” diyerek kendilerine verilen kaskları takıp yollarına devam ettiler.