Mersin, Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi ile KOBİ’lerin Dönüşüm Sürecinde Önemli Bir Merkez Olacak

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır, ‘AgrInnovate EDIH’ konsorsiyumuyla gerçekleştirilen Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi (ADİM) başlangıç toplantısında, Mersin’in KOBİ’lerin yeşil ve dijital dönüşümüne katkı sağlayacağını vurguladı. 48 ay sürecek projeyle uluslararası işbirliklerinin güçleneceği ifade edildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır,

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır, ‘AgrInnovate EDIH’ konsorsiyumunun Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi (ADİM) başlangıç toplantısında yaptığı açıklamada, “Odamızın çatısı altında hizmet verecek ADİM’in, bölge sanayinin, KOBİ’lerin ve kamu kurumlarının yeşil ve dijital dönüşüm süreçlerinde en kritik oyunculardan biri olacağından eminim” dedi.

Avrupa Komisyonu’nun girişimiyle kurulan Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi (ADİM) ağında Türkiye’den 5 konsorsiyum yer aldı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın da içinde bulunduğu ‘AgrInnovate EDIH’ konsorsiyumu, bu yapılar arasında yer alıyor ve yılbaşından itibaren faaliyet göstermeye başladı. Konsorsiyumun ilk toplantısı, İzmir Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde Tarım Teknolojileri Girişim A.Ş. bünyesinde düzenlendi. Toplantıda, MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın yanı sıra İTTM Tarım Teknolojileri Girişim A.Ş, Türk Tarım Aletleri ve Makinaları İmalatçıları Birliği, Yaşar Üniversitesi, İmecemobil Tarım Platformu Elektronik Hizmetler Tic. A.Ş, Neohub Teknoloji Yazılım Pazarlama ve Danışmanlık A.Ş, Yazılım Sanayicileri Derneği ve İzmir Kalkınma Ajansı temsilcileri de yer aldı.

Çakır, toplantıda yaptığı konuşmada, ADİM’in yeni projeyle bölge sanayisi, KOBİ’leri ve kamu kurumlarının yeşil ve dijital dönüşümünde önemli bir rol üstleneceğine inandığını vurguladı. ADİM bünyesinde yeşil ve dijital dönüşümle ilgili eğitimler, seminerler, danışmanlık hizmetleri ve uluslararası iyi örneklerin paylaşımı gibi çeşitli faaliyetlerin gerçekleştirileceğini belirten Çakır, projeyle Mersin ve İzmir arasında çoğu alanda işbirliği fırsatları doğacağını ifade etti.

Proje kapsamında 48 ay boyunca ADİM’ler, sanayiciler ve KOBİ’lerin yeşil ve dijital dönüşüm süreçlerine öncülük edecek ve Avrupa’daki 151 farklı ADİM paydaşı ile işbirlikleri geliştirecek. Çakır, “Bu süreç, KOBİ’lerin uluslararasılaşmasına büyük katkılar sunacak” dedi. Mersin’in bu önemli projeye ev sahipliği yapmasından duyduğu gururu dile getirirken, ADİM’in başlangıç olduğunu ve ilerleyen dönemde AB Komisyonu’nun ADİM’ler aracılığıyla açacağı proje çağrılarının Mersinli sanayicilere önemli fırsatlar sunacağını belirtti.