Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Dezavantajlı Okullara LGS Rehberlik Desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı bölgelerdeki rehberlik hizmeti eksikliği olan okullara destek sağlıyor. Tarsus’taki Şehit Mustafa Asım Uslu Ortaokulu’ndan öğrencilere LGS’de başarılı olmaları için rehberlik sunumları yapıldı. Yenice Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni İpek Ay İlker, bu hizmetin yıl boyunca devam edeceğini ve öğrencilere çalışma teknikleri öğreteceklerini belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı bölgelerdeki rehberlik hizmeti eksikliği olan okullara

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin dezavantajlı bölgelerindeki rehberlik birimi bulunmayan okullara rehberlik hizmeti sunmaya başladı. Bu kapsamda, Tarsus Kargılı Mahallesi’nde bulunan Şehit Mustafa Asım Uslu Ortaokulu’nda, Liselere Giriş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik bilgilendirme etkinliği düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi koordinasyonunda, dezavantajlı durumda olan okullara rehberlik hizmetini ulaştırıyor. Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde görevli rehberlik öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen sunumlarda, 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin LGS’ye hazırlık süreci, sınav türleri ile puanlama sistemleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca, sınav kuralları, zaman yönetimi, tercih ve yerleştirme işlemleri üzerinde duruldu. Öğrencilere etkili çalışma yöntemleri, düzenli konu tekrarı ve soru çözümünün önemi anlatılarak, yeni nesil sorulardan örnekler gösterildi. Tarsus’tan Anamur’a kadar uzanan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, rehberlik hizmeti sunmayan okullara yıl boyunca destek vermeye devam edecek.

“Öğrencilere LGS’yi öğretmek ve çalışma yöntemlerine yönelik bilgi vermekteyiz” diyen Yenice Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni İpek Ay İlker, sunumların sürekli olarak devam edeceğini belirtti. İlker, “Rehberlik hizmeti bulunmayan okullarla her ay düzenli bir şekilde iletişim kurarak, ihtiyaçlara göre sunum içeriklerimizi belirliyoruz. LGS sürecinde bu desteklerin devam edeceğini vurguladı. Vahap Başkan’a, dezavantajlı bölgelere sağladığı bu hizmet için öğrencilerinin teşekkürlerini ilettiklerini kaydetti.

LGS’ye hazırlanan öğrencilerden Hira Balpetek, “Spor Lisesi’ne gitmeyi planlıyorum. Verimli çalışma teknikleri oldukça faydalı oldu. LGS hakkında pek çok bilgi sahibi oldum ve ders tekrarlarının nasıl etkili olduğunu öğrendim. Rehberlik hizmetleri düzenli olarak okulumuza gelecek” dedi.