Mersin Büyükşehir Belediyesi çatısı altında faaliyet gösteren İklim ve Çevre Bilim Merkezi, çocukların bilimle ve doğayla iç içe bir tatil geçirmesine olanak tanıyor. Ara tatil boyunca burada düzenlenen etkinliklerle eğlenerek öğrenme fırsatı bulan çocuklar, toplamda 5 farklı atölye çalışmasına katıldı.
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’nın sorumluluğundaki Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi, çocukların tatil dönemini daha keyifli ve öğretici bir hale getiren çeşitli etkinlikler sunuyor. Bu kapsamda “Minik Mucitler, Deniz Canlıları, Fen Bilimleri, İklim ve Çevre ile Astronomi ve Uzay Bilimleri” başlıklarında atölye çalışmaları düzenlenerek, çocuklar eğlenceli bir keşif serüvenine çıkarıldı. Hem görsel hem de uygulamalı içeriklerle zenginleştirilen bu deneyimler sayesinde çocuklar, iklim değişikliği, çevre kirliliği, yenilenebilir enerji kaynakları, küresel ısınma ve biyoçeşitlilik gibi önemli konularda bilgi sahibi oldu.
“Yoğun bir ilgiyle karşılaştık”
Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nin yöneticisi Duygu Ezici, ara tatil için özel hazırlanan atölyeleri tanıtırken, “Minik Mucitler Atölyesi bunun başında geliyor. Bu atölye, ebeveynler için de katılma imkanı sunarak güzel bir deneyim sağlıyor. Ara tatil dönemi için sunduğumuz Minik Mucitler’in yanında, Deniz Canlıları, Fen Bilimleri, İklim ve Çevre ile Astronomi ve Uzay Bilimleri başlıklarından oluşan toplam 5 atölyemiz mevcut. İlginin bu denli yoğun olması bizi oldukça mutlu ediyor” şeklinde konuştu.