Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Eğitim Desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim alanındaki sosyal destek politikaları, başarı hikayeleriyle kendini göstermeye devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından işletilen ücretsiz Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, öğrencilerin geleceğine katkı sunmanın yanı sıra aile bütçelerine de destek sağlıyor.

Fırsat Eşitliği İlkesi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in sıkça vurguladığı 'eğitimde fırsat eşitliği' ilkesi kapsamında faaliyet gösteren kurs merkezleri, özellikle dezavantajlı öğrenciler için önemli bir fırsat sunuyor. Bu bağlamda, görme engelli 12. sınıf öğrencisi Adile Nisa Bakır'ın azmi ve elde ettiği ilerleme, sunulan desteğin somut örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Eğitimde Engel Tanımadı

Görme engelli olan Adile Nisa Bakır, lise son sınıfa geçtiğinde eğitim desteği almak üzere özel dershanelere başvurdu, ancak kabul edilmedi. Yaşadığı zorlukların ardından öğretmenlerinin yönlendirmesiyle, daha önce aynı kurs merkezinden faydalanarak üniversiteyi kazanan bir öğrenciden ilham alan Bakır, Silifke'de bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezine başvurdu. Kursa kabul edilen Bakır, muaf olmadığı derslerde birebir eğitim desteği almaya başladı ve bu süreçte hem akademik hem de moral anlamında destek gördü.

Öğrencilere Özel Destek

Kurs Merkezi Sorumlusu Avni Yalçın, öğrencilerin hayallerine ulaşmaları için her türlü desteği sağladıklarını belirterek, 'Adile Nisa çok azimli bir öğrenci. Coğrafya, Türkçe, edebiyat, matematik, inkılap tarihi ve felsefe derslerinde kendisine destek sağlıyoruz. Başkanımızın 'eğitimde fırsat eşitliği' ilkesi doğrultusunda öğrencilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz' dedi. Matematik Öğretmeni Burçin Göke ise derslerin öğrencinin ihtiyacına göre şekillendirildiğini ifade ederek, 'Matematik dersinde birebir ilerliyoruz. Öğrencimizin anlayabileceği şekilde sözel anlatım yapıyoruz ve ÖSYM soruları üzerinden sınava hazırlıyoruz. Güzel bir sonuç bekliyoruz' diye konuştu.

İmkânlar ve Destek

Kurs merkezinde gördüğü ilgiden memnun olduğunu dile getiren Adile Nisa Bakır, 'Nasıl ilerleyeceğimi bilemezken burayı keşfettim. Çok sıcak karşılandım. Şu an eğitimime burada devam ediyorum. Öğretmenler çok ilgili. Kaynak, deneme sınavı ve diğer imkânlar açısından her şey düşünülmüş' ifadelerini kullandı.

Aile Desteği

Adile Nisa'nın annesi Sevim Bakır ise süreçte yaşadıkları zorlukları dile getirerek, 'Özel gereksinimli bir çocuğunuz varsa destek bulmak çok zor. Ama burada öğretmenler kızımla birebir ilgileniyor. Böyle bir imkân olmasaydı çok zorlanırdık. Kızım, adeta özel kurs gibi eğitim alıyor' şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi