Mersin’den Dünya İkincisi Gülleci: “Disiplinli Çalışma Başarıyı Getiriyor”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sırbistan’da gülle atmada ikinci olan Nidanur Turhan’ı tebrik etti. Seçer, Kır Çiçekleri Projesi’nin başarıya katkısını vurgularken, Nidanur’un olimpiyat hedefini de desteklediklerini belirtti. Genç sporcu, projeden aldığı destekle başarıya ulaştığını ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sırbistan'da gülle atmada ikinci

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sırbistan’da gerçekleştirilen Liselerarası Dünya Şampiyonası’nda gülle atma alanında ikinci olan Nidanur Turhan’ı kutlayarak, “Disiplinli çalışma başarıyı getirir” sözlerini sarf etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal bölgelerdeki spor yetenekli kız çocuklarına yönelik hayata geçirdiği ‘Kır Çiçekleri Projesi’, başarılı sonuçlar vermeye devam ediyor. Bu proje kapsamında yetişen sporcu Nidanur Turhan, 9 Nisan’da Sırbistan’da düzenlenen Liselerarası Dünya Şampiyonası’nda gülle atma dallarında ikinci olarak dikkatleri üzerine çekti. Turhan, belediyenin Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, antrenörleri Ali Kilisli ve Nezir Ergin ile proje yöneticisi Ayper Çiğdem Toraman ile birlikte Başkan Seçer’i ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Nidanur’u tebrik eden Başkan Seçer, genç sporcunun başarılarını dinleyerek, başarılarının devamını temenni etti. “Disiplinli çalışma, başarıyı getirir. Biz de sizlerin başarısından gurur duyuyoruz. Bu başarı, yaptığınız işe olan tutkunuz ve disiplinli çalışmalarınızın bir ürünüdür” ifadelerini kullandı. Ayrıca, projenin başarısının arkasında iyi eğitmenler, deneyimli antrenörler ve bilgili ekip ile çalışmanın önemine vurgu yaptı. Seçer, Nidanur’un daha büyük başarılara imza atacağına olan inancını dile getirdi ve onun, Mersin’i ve ülkeyi ulusal ve uluslararası arenada temsil etmesinin büyük bir onur olduğunu belirtti.

Seçer, Nidanur Turhan’ın başarılarının, Kır Çiçekleri Projesi’nin getirdiği olumlu sonuçları pekiştirdiğini söyleyerek, “Kır Çiçekleri harika bir proje. Diğer öğrencilerimizin de başarı elde etmesini umut ediyoruz. Bu, herkes için örnek teşkil etsin” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, Nidanur’un 2021 yılında projeye katıldığını ve antrenörlerinin yardımıyla büyük bir başarı kazanma sürecine girdiğini ifade etti. Taşkın, “Her türlü desteğimiz ve sizlerin kıymetiyle kızımız kısa sürede bu başarıyı elde etti. En büyük hedefi ise olimpiyatlar” dedi.

Kır Çiçekleri Projesi’nin ona sunduğu olanaklar sayesinde başarıya ulaştığını dile getiren Nidanur Turhan, “Bu başarı sizin sunduğunuz imkanlar sayesinde. Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Kır Çiçekleri Projesi’ne katılmadan evvel bu kadar yüksek hedeflerim yoktu; ama burada daha ciddi antrenmanlar yaparak dereceyi elde ettim” şeklinde konuştu. Ziyaretin sonunda, Nidanur, şampiyonada giydiği formayı Başkan Seçer’e takdim ederek, “En büyük destek sizdiniz” ifadesini kullandı.