Mudanya Belediyesi, Kadın Eşitlik Merkezi ile Kadın Haklarını Güçlendirmeyi Hedefliyor

Mudanya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadın Eşitlik Merkezi’ni açarak kadınların sosyal, hukuki ve psikolojik haklarını güçlendirmeyi hedefliyor. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun katıldığı açılışta, toplumsal cinsiyet eşitliği önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi ile imzalanan protokolle güvenli bir kent yaratma taahhüt edildi.

Mudanya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kadın Eşitlik Merkezi'ni

Mudanya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların haklarını güçlendirme amacıyla Kadın Eşitlik Merkezi’ni açtı. Ayrıca, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan “Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı”na imza atarak, toplumsal cinsiyet eşitliğini tüm politikalarına entegre etmeyi taahhüt etti.

Kadınların eşit, güvenli ve özgür bir yaşam sürdürebileceği bir Mudanya için çalışmalarını sürdüren belediye, Kadın Eşitlik Merkezi’ni hayata geçirerek, kadınların sosyal, psikolojik, hukuki ve güvenlik taleplerine yanıt vermeyi hedefliyor. Açılış törenine CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, eşi Mine Dalgıç ve birçok katılımcı iştirak etti.

Törende konuşan CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu, bu tür merkezlerin gerekli olmadığı bir dünya umudunu dile getirerek, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama çabalarının önemine vurgu yaptı. Kadın hakları konusunda kazanılan her hakkın altında kadınların mücadelesinin bulunduğunu belirten Kayışoğlu, bu hakların gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade etti.

Mudanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nisa Kartaltepe, Kadın Eşitlik Merkezi’nin kadınlara umut ve cesaret vermesini dileyerek, belediyenin kadın hakları konusundaki istikrarlı çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, kadın erkek eşitliğinin sadece bir sözcük değil, yaşam tarzı olması gerektiğine dikkat çekti.

Kadın Eşitlik Merkezi’nin kurulmasında görev alan Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi Nilgün Aslanoğlu, merkezin şiddet mağduru kadınlara destek olacağını belirtti. Kadınların güvenli yaşamaları ve eşit şartlarda bulunmaları adına çeşitli eğitim programları ve farkındalık çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Belediye ayrıca, “Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı”nı imzalayarak, kadın odaklı projelerin artırılacağı ve güvenli bir şehir oluşturma taahhüdünde bulundu. Açılışın ardından “İş Hayatında Kadın Hakları ve Kadına Şiddet” konulu bir panel düzenlenerek, kadınların karşılaştıkları şiddet olayları ve yasal hakları hakkında bilgilendirme yapıldı.