Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 1. dönem öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ‘Sosyal Sorumluluk Projesi’ kapsamında Algoloji ve Ağrı Bilimlerinin tanıtımına ev sahipliği yaptı. Bu proje çerçevesinde hastaneyi ziyaret eden hastalar ve yakınları, algoloji kliniklerinin tedavi ettiği ağrı türleri, uygulanan ilaçlar ve invaziv yöntemler ile ağrıyla ilgili yaygın yanlış bilgilere ve ağrı kesicilerin akılcı kullanımı konularında bilgi aldı.
Projeye, Algoloji uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Sinan Pektaş ve Yoğun Bakım uzmanı Doç. Dr. Canan Gürsoy moderatörlük yaptı. Standa gelen ziyaretçiler, toplumda bu konuya dair ciddi bir bilgi eksikliği olduğuna dikkat çekerek, sağlanan bilgilendirme için teşekkürlerini iletti.
Aynı zamanda, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bakiye Uğur ile Hastane Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan, doktora hazırlanan öğrencilerle hasta iletişimini değerlendirerek, erken dönemde hasta-doktor ilişkisinin sağlıklı bir biçimde kurulmasının önemine vurgu yaptılar.
2019 yılından bu yana hizmet veren Algoloji kliniği, ağrı tedavisinde uygulanan güncel invaziv tedavi yöntemleriyle bölgede önemli bir sağlık ihtiyacını karşılamaktadır. Klinik, esas olarak 3 aydan uzun süredir devam eden kronik ağrısı olan hastalara hizmet verirken, diğer klinikler tarafından yeterli cevabı alınamayan şiddetli akut ağrısı bulunan hastalara da yardımcı olmaktadır. Belirtilen klinikte, en sık başvurulan ağrı nedenleri arasında bel ve boyun fıtığı, kronik eklem ağrısı (diz, omuz, kalça), diyabet kaynaklı neuropatik ağrı, kanser, zona enfeksiyonu, baş ağrısı, trigeminal nevralji ve damar tıkanıklığına bağlı ağrılar yer almaktadır.