NATO ÜLKELERİ TÜRKİYE’DE SPARK ETKİNLİĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Savunma Sanayii Başkanlığı, NATO ile işbirliği içinde düzenlenen SPARK etkinliğinde, 180 katılımcıyı bir araya getirerek savunma ve güvenlik alanındaki inovasyon ve Ar-Ge’yi teşvik etti. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Türk savunma sanayinin yenilikçi çözümler geliştirme kararlılığını vurguladı.

Savunma Sanayii Başkanlığı, NATO ile işbirliği içinde düzenlenen SPARK etkinliğinde,

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen ve savunma ile güvenlik alanında yenilikçi fikirlerin ortaya konulmasına olanak tanıyan SPARK etkinliği, NATO ajansları ve müttefik ülkelerden yaklaşık 180 katılımcıyı bir araya getirdi.

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı (ACT) tarafından gerçekleştirilen etkinlik, 2025 yılı kapsamındaki ilk faaliyet olarak, savunma sanayiinde Ar-Ge faaliyetlerini ve yenilikçi teknolojilerin kullanımını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi. İş birliği kapsamında düzenlenen bu organizasyon, NATO ajansları, üye ülkelerin uzmanları, savunma sanayi temsilcileri ve akademisyenleri bir araya getirdi. SPARK 2025, yapay zeka, büyük veri analizi, insansız sistemler, otonom teknolojiler, siber güvenlik, uzay sistemleri ve ileri mühendislik çözümleri gibi kritik konularda Ar-Ge çalışmaları ve teknolojik ilerlemeler için bir platform sunuyor.

Etkinlikte, Türkiye’den 13 firma ile TÜBİTAK ve askeri araştırma merkezleri, uluslararası düzeyde projelerini ve geliştirdikleri çözümleri tanıtma imkanı buldu. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, NATO ile sürdürülen iş birliklerinin önemine dikkat çekerek, uluslararası standartlara uyum ve ortak Ar-Ge projelerinin güçlendirilmesi üzerine vurgu yaptı. Görgün, Türk savunma sanayisinin gelecekteki tehditlere karşı yenilikçi ve etkili çözümler üretme kararlılığını ifade etti.

SPARK 2025, müttefik ülkeler arasında ileri teknolojilere yönelik ortaklaşa çalışma alışkanlıklarını geliştirmeyi ve savunma sanayiindeki yenilikçi dönüşümü hızlandırmayı hedefliyor.