Necmettin Erbakan Üniversitesi, Urticaria Centers of Reference and Excellence Ağına Kabul Edildi!

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi, dünya genelinde 170 merkezin yer aldığı UCARE ağına kabul edildi. Prof. Dr. Recep Dursun, bu sertifikanın, hasta bakım kalitesini artıracağına ve uluslararası iş birlikleri sağlayacağına dikkat çekti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi, dünya genelinde 170 merkezin yer

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Tıp Fakültesi, Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı, dünya genelinde ürtiker hastalarının tedavi ve teşhisinde yüksek standartlar sunan UCARE (Ürtiker Referans ve Mükemmeliyet Merkezi) ağına kabul edilmiştir. Bu ağ, 44 ülkede yaklaşık 170 merkezden oluşmaktadır.

NEÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı’nın başkanı Prof. Dr. Recep Dursun, UCARE sertifikasının kliniklerin fiziksel koşullarından, doktorların bilgi seviyelerine kadar birçok farklı kriteri içerdiğini belirterek ana bilim dalının tüm bu gereklilikleri başarıyla yerine getirdiğini ifade etti. Prof. Dr. Dursun, bu başarıyı şu şekilde yorumladı: “UCARE, ürtiker konusunda uluslararası düzeyde geçerliliği olan bir sertifikasyon şebekesidir. Merkezimizin bu sertifikayı alması, sunduğumuz hizmet kalitesinin yanı sıra uluslararası bilimsel çalışmalardaki başarımızın da bir kanıtıdır. Kliniğimizde, deneyimli öğretim üyeleri ve araştırma görevlisi doktorlarımızla birlikte ürtiker hastalarını titiz bir şekilde değerlendiriyoruz.”

Prof. Dr. Dursun, UCARE programına katılımın sadece bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, “Bu süreç sayesinde küresel ürtiker araştırmalarına aktif katılım sağlayacak, diğer merkezler ile bilgi alışverişinde bulunarak hasta bakım çalışmalarımızı daha da geliştireceğiz. UCARE ağına dahil olmak, bilgi paylaşımını artırıp edindiğimiz bilgileri hastalarımıza en etkili biçimde ulaştırmamıza yardımcı olacak. Bu süreçte emeği geçen tüm hocalarımız başta olmak üzere Dermatoloji Kliniği ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ürtiker ise halk arasında kurdeşen olarak bilinen, kaşıntılı, kızarıklık ve kabarıklıklarla seyreden bir hastalık olarak tanımlanıyor. Bazı hastalarda göz kapağı ve dudak gibi alanlarda şişliklerle kendini gösteren anjiyoödem belirtileri görülebiliyor. Akut ürtiker 6 haftadan kısa sürerken, 6 haftadan uzun süren formu kronik ürtiker olarak adlandırılmaktadır.