Nihat Zeybekçi Elazığ’da Ticaret ve Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti, Ekonomi ve İstihdam Konularını Değerlendirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, Elazığ’da ticaret ve sanayi odasını ziyaret ederek ekonomik gelişim ve özel sektörün önemine değindi. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, bölgenin kalkınması ve deprem müdahale projeleri hakkında bilgi sundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, Elazığ'da ticaret ve

Elazığ’a çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyaret esnasında Zeybekçi’ye Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Şırnak Milletvekili Aslan Tatar, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile diğer parti teşkilat üyeleri de eşlik etti. Zeybekçi ve beraberindekiler, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, TSO Meclis Başkanı Sedat Karataş ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı. Görüşmede, Elazığ’ın ekonomik durumu, iş dünyasındaki zorluklar, istihdam yaratma ve üretimin artırılması konuları üzerinde duruldu. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, şehir hakkında bilgi vererek, mevcut problemleri özetledi.

Ziyaret sırasında konuşan Nihat Zeybekçi, ülkenin kalkınmasının özel sektör yatırımlarıyla sağlanabileceğini vurguladı. Zeybekçi, “Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefindeyse, bu yalnızca özel sektör aracılığıyla gerçekleşir. Üretim ve istihdamı artırarak, ekonomik büyümemizi sağlamak için gerekli her türlü adımı atacağız” ifadelerini kullandı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, kentin hızlı bir kalkınma süreci içinde olduğunu belirterek, özellikle 6. Bölge Teşvikleri sayesinde tarım, hayvancılık ve sanayi alanlarında ilerleme kaydedildiğini ifade etti. Teknova Organize Sanayi Bölgesi ve Elazığ Birinci OSB hakkında bilgi paylaşan Alan, “Teşvik yasasının uygulanması, ekonomik kalkınmanın desteklenmesi ve istihdamın artması için büyük bir fırsat. Deprem sonrası edindiğimiz deneyimle, Tunceli ve Yedisu gibi bölgelere hızlı müdahale için bir Lojistik Üs Merkezi projemiz mevcut” şeklinde konuştu. Alan, projeye devlet ve ilgili kurumların desteklerini beklediklerini de sözlerine ekledi.