Osmangazi Belediyesi’nden Uludağ’da Kayak Eğitimi Alan 200 Çocuk, Kışın Keyfini Çıkarıyor!

Osmangazi Belediyesi, Uludağ’a daha önce gitmemiş 200 çocuk için ‘Osmangazili Çocuklar Uludağ’da Hız Kar ve Macera’ projesini hayata geçirerek kayak eğitimi sağladı. Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği ile birlikte düzenlenen etkinlikte, çocuklar kayak yapma heyecanı yaşadı.

Osmangazi Belediyesi, Uludağ'a daha önce gitmemiş 200 çocuk için 'Osmangazili

Osmangazi Belediyesi, daha önce Uludağ’a gitme imkanı bulamayan çocuklara yönelik kayak eğitimi verme amaçlı ‘Osmangazili Çocuklar Uludağ’da Hız Kar ve Macera’ isimli projeyi hayata geçirdi. Bu proje sayesinde, 40 farklı mahalleden 200’den fazla çocuk, temel düzeyde kayak yapmayı öğrendi.

‘Uludağ’da Hız Kar ve Macera’ sloganıyla başlayan çalışma, hiç Uludağ’a gitmeyen çocuklara beyaz örtüde kayak yapma fırsatı sağladı. Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği ile işbirliği içinde gerçekleştirilen projede, Ocak ve Şubat ayları boyunca haftada 4 gün Uludağ’a günübirlik turlar düzenlendi. Her gün farklı mahallelerden katılan çocuklar, teleferikle kayak pistine ulaştı. Uludağ’a adım atmalarının ardından büyük bir heyecanla karşılaşan çocuklara, uzman eğitmenler kayak takımları giydirdi ve iki saatlik eğitimle kayak yapmayı öğretildi. Daha önce kayak deneyimi yaşamamış olan çocuklar, eğitim sonrası kendileri kayak yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Bu projeden yararlanan 200’den fazla çocuk, hayatlarında ilk kez Uludağ’ın kayma pistlerinde kaymanın keyfini çıkardı. Kayakla tanışan gençler, aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezi olan Uludağ’ı gezme imkanını da elde etti. Osmangazi Belediyesi’nin organizasyonu sayesinde çocukların bu heyecan dolu anları gözlerinden okunuyordu.