CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’nın Ahmetli ilçesinde hem belediye hem de CHP İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Özel, 23 Mart’ta Cumhurbaşkanlığı adayının belirlenmesi için sandık kurulacağını duyurarak, “Bu tarih, Türkiye Cumhuriyeti’nde büyük bir demokratik devrimin gerçekleşmesine vesile olacak. Oylarınızı kullanarak, adayımızı belirleyeceksiniz. Yeni bir yola çıkacağız” şeklinde konuştu.
Ahmetli’de önce Belediye Başkanı Fuat Mintaş ile bir araya gelen Özel, burada Belediye önünde karşılandıktan sonra makamına geçerek Mintaş’ın başarılı çalışmalarına değindi. Ardından CHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Özel, burada yaptığı konuşmada, “Bu ülke yaklaşık 100 yıl önce büyük bir tehlikenin eşiğinden döndü. Düşman işgalleri altında kaldığımız tarihlerde, Ahmetli, Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri’nin direniş noktalarından biriydi. 135 yıl önceki deprem felaketinden ve yıkıma uğramış bir ilçeden bugünlere geldik” ifadelerini kullandı. Özel, Cumhuriyet’in, yaraları saran ve sağlık hizmetlerini geliştiren bir yapı sunduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyetle birlikte bugünlere ulaştık. Atatürk, tek adam rejiminden ziyade çok partili yapıların önemli olduğunu kabul etti. Bugün, geçmişteki tüm siyasi liderlerin emekleriyle bu noktaya geldik” dedi.
Özel, 31 Mart seçimlerinde milletin iradesinin yanında olduğunu belirterek, “Türkiye’nin yüzde 65’inin bize oy verdiği açık. Ekonominin büyük bir kısmı CHP’li belediyelerde şekilleniyor. Bugün buradan geçmişte diğer partilere oy vermiş olan vatandaşlarıma sesleniyorum; patron millet ve kim seçilirse onun iradesine saygı duyulmalıdır” diye ekledi.
23 Mart’ta yapılacak sandık için çağrıda bulunarak, “Sizlerin desteğiyle Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı oldum. Ahmetli’de kayıtlı olmayanlar için kapılarımız sonuna kadar açık. Herkes kaydını yaptıracak ve adayımızı belirlemek üzere gelebilecek” ifadelerini kullandı. Özel, bu etkinlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısını taçlandıracaklarını ve Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda iktidarı değiştireceklerini sözlerine ekledi.
Ziyarette CHP Manisa Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve partinin önemli isimlerinin yanı sıra çevre ilçelerden belediye başkanları ve partili üyeler de yer aldı.