Patnos Selahaddin Eyyubi Fen Lisesi öğrencileri, üniversite sınavına hazırlık için gerçek sınav deneyimi yaşadı.

Patnos Selahaddin Eyyubi Fen Lisesi 12. sınıf öğrencileri, “Dene, Yaşa, Tecrübe Et” projesi kapsamında gerçek sınav deneyimi yaşadı. Temel Yeterlilik Testi (TYT) provası, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynep Oğuz Çam’ın katılımıyla Patnos Meslek Yüksekokulu’nda yapıldı. Bu etkinlik, öğrencilerin sınav stresini yönetmelerine ve akademik hazırlık süreçlerine destek sağlamayı amaçlıyor.

Patnos Selahaddin Eyyubi Fen Lisesi 12. sınıf öğrencileri, "Dene, Yaşa,

Patnos Selahaddin Eyyubi Fen Lisesi öğrencileri, üniversite sınavı deneyimini sahada yaşadı. Eğitim kurumu, “Dene, Yaşa, Tecrübe Et” Projesi kapsamında 12. sınıf öğrencilerine gerçek bir sınav ortamı sundu. Temel Yeterlilik Testi (TYT) provası, Patnos Meslek Yüksekokulu’nda saat 10.15’te gerçekleşti. Bu uygulama, öğrencilerin gerçek sınav koşullarında kendilerini değerlendirerek sınav stresine hazırlanmaları adına önemli bir fırsat sağladı. Projenin temel amacı, öğrencilere sınav kaygısıyla baş etme yetisi kazandırmak, etkili sınav stratejileri geliştirmelerine yardımcı olmak ve akademik hazırlıkları desteklemekti.

Etkinlikte, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynep Oğuz Çam da yer alarak sınav sürecini yakından takip etti. Çam, bu tür uygulamaların öğrencilerin sınav motivasyonlarını artırmada kritik bir rol oynadığını ifade etti. Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Selahaddin Eyyubi Fen Lisesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği bu etkinlik, üniversiteye geçiş sürecinde öğrencilerin başarılarını artırmaya yönelik önemli bir girişim olarak öne çıkıyor.