Şahinkaya’nın öğrencileri, 2025 TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bursa Bölge Sergisi’ne üç projeyle davet edilerek önemli bir başarıya imza atmayı başardı. Bu yıl 56. düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na 22 bin 586 proje ile başvuru yapıldı. Değerlendirmeler neticesinde, 12 farklı alanda toplam 1,200 proje bölge finallerinde yarışabileceğine hak kazandı. Şahinkaya Eğitim Kurumları, bölgede en fazla projeye sahip okullar arasında yerini aldı.
Bölge sergisine; Danışman Öğretmen Hakan Özkaynak önderliğinde Elif Söylen, Mete Kaan Şahinkaya ve Selin Pekiner, Biyoloji/Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji alanında “İpek Böceği (Bombyx Mori) Karbon Kuantum Noktalarıyla Buluşuyor: Çevre Dostu Floresan İpeğin Karakterizasyonu” projelerini sundular. Süleyman Kerem Şen ise Fizik/Yenilenebilir Enerji alanında “Laser Destekli Kendiliğinden Sentezlenen Kuantum Noktaları Kullanarak Şarj Olan Süperkapasitör Üretimi, Karakterizasyonu ve Optimizasyonu” başlıklı projeyle katılım gösterdi. Efe Ceylan ise Teknolojik Tasarım/STEAM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) kategorisinde “Ev Tipi Kullanıma Uygun Mobil Mikroplastik Dedektörünün Tasarımı, Karakterizasyonu ve Optimizasyonu” projesiyle yarışmaya katılmaya hak kazandı.
Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Şahinkaya, bu başarılarla ilgili yaptığı açıklamada, “Şahinkaya Eğitim Kurumları, bilimsel bakış açısı ve yenilikçi eğitim anlayışı ile öne çıkan köklü bir eğitim kurumudur. Her yıl öğrencilerimizi Türkiye’nin önde gelen üniversitelerine kazandırarak uyguladığımız eğitim modelinin etkisini somut bir şekilde gözler önüne seriyoruz. Akademik başarılarının yanı sıra öğrencilerimizin bilim, sanat ve spor alanlarında da gelişmelerine özel önem veriyoruz; böylece onları küreselleşen dünyada donanımlı bireyler ve evrensel değerlere sahip insanlar olarak yetiştiriyoruz,” ifadelerini kullandı.
Bölge yarışmaları, 24-27 Şubat 2025 tarihleri arasında Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi’nde on iki bölgede yüz yüze gerçekleştirilecek.