Sakarya’da Ocak Ayında Yazdan Kalma Günler Yaşanıyor

Sakarya’da Ocak ayında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Cüneyt Balcı ve Akif Deniz gibi vatandaşlar güzel havanın tadını park ve sokaklarda çıkarıyor. Ancak iklim değişikliği ve doğa için bu durumun endişe verici olduğunu belirtiyorlar.

Sakarya'da Ocak ayında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Cüneyt

Sakarya’da Ocak ayının başlarından bu yana hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bu durumu fırsat bilen vatandaşlar, kendilerini parklara, caddelere ve sokaklara attı. Hava sıcaklıklarının geçen günlerde 18 dereceye kadar yükselmesiyle kış mevsiminde yaz günlerini andıran bir hava ortaya çıktı. İnsanlar, güneşli havanın keyfini çıkarmak amacıyla mola saatlerini yeşil alanlarda geçirirken, bazıları aileleriyle piknik yaparak bu güzel havanın tadını çıkarıyor.

Cüneyt Balcı, hava sıcaklıklarının artışının kendileri için keyifli olduğunu ancak doğal dengeyi etkileyebileceği konusunda endişelerini dile getirdi. “Dışarı çıkıp gezmek çok güzel, ama kış ortasında böyle bir hava doğa için sağlıklı değil,” diyen Balcı, kışın ortalarında ilkbaharı andıran bu havanın insanları hareketlendirdiğini fakat ekosistem açısından sıkıntılı olabileceğini vurguladı.

Akif Deniz ise, “Geçmişte bu tür sıcak havalara ‘pastırma yazı’ denirdi. Biz de bu güzel havaları parkta değerlendirmeye çalışıyoruz,” şeklinde konuştu. Sıcak havanın dolayısıyla dışarı çıkabilmenin kendilerine iyi geldiğini belirten Deniz, “Havanın bu şekilde devam etmesini elbette isteriz ama doğanın da bir dengesi olmalı. Soğuk ve yağmura da ihtiyaç var,” diyerek, iklim dengesinin önemine dikkat çekti.