Alanyaspor’un teknik direktörü Sami Uğurlu, MKE Ankaragücü ile 1-1 berabere biten Ziraat Türkiye Kupası A Grubu karşılaşmasının ardından değerlendirmelerde bulundu. Uğurlu, “Bu maçta galip gelmeyi çok istedik, fakat artık odaklanmamız gereken yer lig” açıklaması yaptı.
Müsabaka sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Uğurlu, “Buraya gelirken, dört takımın çeyrek finale yükselme şansı vardı. Diğer karşılaşmalar da bizim için önemliydi, ancak galip gelmemiz durumunda büyük ihtimalle ilerleyeceğimizi düşünüyorduk. Çok sayıda gol fırsatı bulduk ama bunları değerlendiremedik. Özellikle ardı ardına yakaladığımız şansları golle sonuçlandırabilseydik, maçın skoru çok daha farklı olabilirdi.” ifadelerini kullandı.
Oyun performansının sürpriz sonuçlara açık olduğunu belirten Uğurlu, “Bu durum bizim için de sürpriz oldu. Kadro yapımıza baktığımızda, uygun oyuncuları hem ligde hem de cezalı olanların yerine oynatmakta zorluk çekiyoruz. Genç yetenekleri sahaya sürmeyi tercih ediyoruz fakat bazen bu zorunluluk haline geliyor. Maalesef bugün galip gelemedik, ancak bundan sonraki süreçte tamamen lige konsantre olacağız. Umarım ligde daha iyi bir performans gösterip alt sıralardan kurtulacağız. Bu maç özelinde çeyrek finale çıkan takımları kutluyorum. Ayrıca ikinci yarıda kaleye geçen genç kalecimizi de tebrik etmek isterim; muazzam bir performans ortaya koydu ve geleceği parlak görünüyor.” şeklinde konuştu.