Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Meteoroloji Arazisinin Satışını Oy Çokluğu ile Onayladı

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Atakum’daki 14 bin 776 metrekarelik Meteoroloji arazisinin satışını oy çokluğuyla onayladı. CHP’li üyeler, bu satışın Atakum Belediyesi’ni 700 milyon TL’den mahrum bırakacağını belirtirken, AK Partili yetkililer prosedürün yasaya uygun olduğunu savundu.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi,

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) Meclisi, yaklaşık 15 dönümlük Meteoroloji arazisinin satışına ilişkin öneriyi büyük bir oy çokluğuyla onayladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat Ayıında yapılan 2. Birleşimi, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk idaresinde SBB Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, ilgili komisyonlardan gelen toplamda 51 gündem maddesi ele alındı. Bu maddeler arasında, Atakum ilçesinde, Maliye Hazinesi’nden Ocak ayında SBB’ye devredilen 14,776 metrekarelik Meteoroloji arazisinin satış teklifi de bulunmaktaydı.

CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, bu satıştan dolayı Atakum Belediyesi’nin 700 milyon TL gibi önemli bir gelir kaybı yaşayacağını öne sürdü. Tekcan, “Ocak ayında bedelsiz olarak SBB’ye devredilen Meteoroloji arazisi, şimdi bir banka karşılığında satılmak isteniyor. İmar hakkı 7 kat olan bu arazinin sahilde yer alan 15 bin metrekarelik kısmı, Atakum Belediyesi’nin kasasına girecek olan önemli bir kaynağı elinden alıyor. Bu süreçte, Atakum’a 90 milyon TL kazandıracak bir arazinin de satışı göz ardı edildi” dedi.

CHP Meclis Üyesi Hasan İpek ise, arazinin amacından sapacağı ve bu durumun hukuki süreçlerle engelleneceği uyarısında bulundu. İpek, “Bakanlık tarafından, buranın SBB’ye devri sırasında, bu taşınmazın devir amacı dışında kullanılamayacağına dair bir şerh mevcut. Bu tür bir kullanımın yasal olmadığını ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğini hatırlatmak isterim” şeklinde konuştu. Diğer CHP’li üyeler de araziyi yeşil alan veya park olarak korumanın önemine değindi.

AK Parti Grup Başkanvekili Recep Kemal Certel, önerinin kabulü ile ilgili herhangi bir sorun olmadığını vurgulayarak, “5393 sayılı Belediye Kanunu’na uygun hareket ettik. Bu madde, yasal çerçeve içinde gündeme geldi ve oylanmakta hiçbir sakınca bulunmamaktadır” dedi.

Oylama öncesi Başkanvekili Nihat Soğuk ise katkı sağlayan üyelere teşekkür ettiğini belirtti. Meteoroloji arazisinin satışına dair gündem maddesi, mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.