Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı vesilesiyle çölyak hastalarına özel olarak glütensiz gıdalar içeren bayram kolileri ve glütensiz çikolatalar dağıttı.
Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımlarında çölyak hastalarını da unutmayarak, Belediye Başkanı Halit Doğan’ın talimatlarıyla Glütensiz Kafe’yi hayata geçirdi ve bu girişimle çölyak hastalarının sosyal hayatlarını desteklemeyi amaçladı. Ramazan Bayramı’nda ise özel olarak hazırlanan gıda kolileri ve glütensiz çikolatalar, ihtiyaç sahibi çölyak hastalarına ulaştırıldı. Teslimat, Büyükşehir Belediyesi ekibi tarafından gerçekleştirildi ve bu ürünler tamamen glütensiz içerikten oluşuyordu.
Başkan Halit Doğan, “Bizler her zaman halkımızın yanında olacağımızın sözünü verdik. Bu doğrultuda hizmet yolculuğumuza başladık. Seçim kampanyamızda çölyak hastalarına yönelik destek vereceğimizi belirtmiştik, bu nedenle Glütensiz Kafe’yi açtık. Ramazan ayında birliktelik ruhunu yaşadık ve bayramda da çölyak hastalarımızı unutmayarak glütensiz çikolata ve gıda kolileri ile yanlarında olduk. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu.