Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, “Güçlü Samsun, Güçlü Türkiye” Vizyonu ile İhracat ve Dijital Dönüşüm Hedeflerini Vurguladı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ocak ayı meclis toplantısında, ihracat ve dijitalleşme gibi öncelikli hedefler üzerinde durarak, 2024’te 1 milyar dolarlık ihracatı aştıklarını belirtti. Meclis, alınan faaliyet raporunu oy birliğiyle onayladı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ocak

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ocak ayındaki meclis toplantısında güçlü bir Türkiye için güçlü bir Samsun vizyonuyla var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini duyurdu. Meclis Başkanı Haluk Akyüz’ün başkanlık yaptığı 2025 yılının ilk toplantısında, 2024 yılına ait yönetim kurulu faaliyet raporu ve gelir-gider bilançosu oybirliğiyle kabul edildi.

Başkan Murzioğlu, toplantıya Bolu’daki yangın faciasında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek başladı. İhracatın stratejik planın temel taşlarından biri olduğunu vurgulayan Murzioğlu, daha önce başlattıkları ihracat çalışmalarının sonuçlarını paylaştı. Şehir ihracatını artırmak için TOBB Dış Ticaret İstihbarat Merkezi ile iş birliği yaptıklarını belirten Başkan, 2024 yılında 51 firmaya ihracatta ücretsiz danışmanlık hizmeti sunduklarını ifade etti.

İhracat verilerini de paylaşan Murzioğlu, Samsun’un 2024 yılı itibarıyla 1 milyar 652 bin dolar ihracat yaptığını ve 174 ülke ile 7 serbest bölgeye ürün gönderdiğini açıkladı. İhracatlarının en yüksek olduğu ülkelerin Rusya, ABD, Hollanda, Almanya ve Özbekistan olduğunu belirtti. Aynı zamanda, dijital dönüşüm ve e-ticaret konularına verdikleri önemi vurguladı ve bu alanlarda çeşitli eğitim programları düzenlediklerini dile getirdi.

Bunun yanı sıra, Avrupa İşletmeler Ağı Karadeniz Konsorsiyumu Projesi ile 16 ilde KOSGEB iş birliğiyle faaliyetlerde bulunacaklarını ve bu kapsamda 954 bin 650 euro hibe aldıklarını açıkladı.

2024 yılından bahsederken Murzioğlu, 124 yeni firma kaydı ile toplamda 9 bin 800 faal üyeye ulaştıklarını belirtti. 2022-2025 dönemini kapsayan stratejik planları doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı. Murzioğlu, destek veren meclis üyelerine teşekkür ederek, “Güçlü Samsun, Güçlü Türkiye” hedeflerine ulaşmak için kolektif çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizdi.

Toplantının ardından, 2024 yılına ait kesin gelir-gider bütçesi ve faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi. Meclis, diğer maddeleri de değerlendirip toplantıyı tamamladı.