Samsun'da Ramazan Bayramı öncesinde mezarlıklar dolup taşarken, özellikle şehitliklerde duygusal anlar yaşandı. Vatandaşlar, hem yakınlarının kabirlerini ziyaret etti hem de şehitler için dualar etti. Şehrin genelindeki mezarlıklarda yoğun bir kalabalık gözlemlenirken, sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlıklara akın eden halk, kabirlerin başında Kur'an-ı Kerim okuyup ellerini semaya açtı. Şehitlikler, ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden biri oldu. Birçok kişi, akrabası olmasa da şehit mezarlarını ziyaret ederek dua etti.

Vatandaşlardan Nevzat Güleçin, şehitlerin mezarına gitmeden önce kendi yakınlarının kabirlerini ziyaret ettiğini belirterek, “Eğer bugün huzur içinde yaşıyorsak, bunu şehitlerimize borçluyuz. Onlar, bizlerin rahatlığı için canlarını feda ettiler. Önce şehitlerimize dua edip, ardından kendi ölülerimizin mezarına geçiyoruz. Allah, tüm şehitlerden razı olsun” dedi. Veysel Güvercin ise, her mezarlık ziyaretinde şehitliğe uğrayıp dua etmeden geçemediğini ifade ederek, “Mezarlıktan her geçtiğimde şehitlerimiz için dua ediyorum. Babamın ve eşimin mezarına geldim. Elimden geldiğince tanıdıklarımın mezarlarını ziyaret edip dua etmeye çalışıyorum. Hepsi bizim kardeşimiz, vatanları için canlarını verdiler. Allah onlardan razı olsun” şeklinde konuştu.

Ayten Dinçer de babasının mezarını ziyaret etmeden önce şehitliği ziyaret ettiğini vurgulayarak, “Babamın mezarını ziyaret etmek için geldim. Şehitliğe de uğradım ve dualarımı onlara da ekledim. Onlar, vatan için canlarını verdiler. Allah, mekanlarını cennet eylesin ve dualarımızı kabul etsin” dedi. Ayrıca, Kıranköy Mezarlığı'nda yaya ve araç yoğunluğu yaşanırken, mezarlık içine araç girişine izin verilmediği için trafik polisleri de giriş ve çıkışlarda görev yaptı. Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ziyaretçilere bayram şekeri ve kolonya ikramında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı