Giresun’da görev yaptığı sırada hastalanarak şehit düşen Jandarma Er Özkan Tanbaş’ın cenazesi, ailesinin arzusuyla 22 yıl sonra İstanbul’dan Kastamonu’nun Küre ilçesindeki aile mezarlığına nakledildi.
2003 yılında Giresun’da görevdeyken yaşamını yitiren Tanbaş, o dönemde İstanbul Kilyos Mezarlığı’na defnedilmişti. Ancak anne Hacer ve baba Ramazan Tanbaş’ın talebi üzerine, 22 yılın ardından naaşı İstanbul’dan alınıp, memleketine getirildi.
Küre’de düzenlenen resmi askeri törene, Tanbaş ailesinin yakınlarının yanı sıra Kaymakam Zübeyde Aslan, Belediye Başkanı Salih Turan, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Törenin tamamlanmasının ardından şehidin naaşı, aile bireylerinin isteği doğrultusunda aile mezarlığında toprağa verildi.