Antalya’nın Serik ilçesinde, hacizli ve yakalama kaydı bulunan bir otomobil, çöp konteynerinin yanı başında terkedilmiş bir durumda bulundu. Söz konusu araçta gerçekleştirilen incelemeler sonucunda motor kısmının söküldüğü belirlendi. Bu ilginç durum, bölge halkını şaşırttı ve ihbar sonucunda araç yediemin otoparkına çekildi.
Olay, Serik’in Kürüş Mahallesi Sanayi bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Fiat Tofaş model aracın çöp konteynırının yanına bırakıldığını fark eden bazı vatandaşlar durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, 07 FPB 87 plakalı aracı olay yerinde bulup, motor parçalarının yerinde olmadığını tespit etti.
Yapılan plaka kontrolü sırasında aracın haciz kaydı ile yasal olarak aranmakta olduğu belirlendi. Bunun üzerine polis, aracı çekici yardımıyla yediemin otoparkına teslim etti.
Polis, olay hakkında ayrıntılı bir soruşturma başlattı.
Mahalle sakinlerinden Bülent Altıntaş, “Bu arabayı birkaç gün önce bırakmışlar, kimin sahibi olduğu belirsiz. Biz de oldukça şaşırdık. Polise haber verdik, hemen aracı çekici ile götürdüler. Bu makine bir milli değer. Nostaljik bir otomobil. Mahalledeki bazı kişiler aracın parçalarını almak istedi ancak plaka ve ruhsat üzerinde var. Tek sıkıntısı motorunun alınmış olması gibi görünüyor” şeklinde konuştu.