Silivri Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve yerel dernekler başkanları için özel bir iftar etkinliği gerçekleştirdi. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “Hiç kimseyi geride bırakmayacağız, kimseyi yalnız bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.
Ramazan’ın ikinci gününde meydana gelen organizasyon, eski festival alanında STK ve yerel derneklerin başkanlarını bir araya getirdi. Programa, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Başkan Balcıoğlu, STK ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftar öncesinde Silivri Tevhit Camii İmamı İhsan Koç tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve geleneksel Ramazan şerbeti ile Ramazan macunu ikram edildi.
Başkan Balcıoğlu, katılımcılara Ramazan’ın getirdiği bereketi vurgulayarak, “Ramazan, sadece aç kalmak değil; kalplerimizi arıtmak ve kardeşliğimizi güçlendirmek için bir fırsattır,” dedi. Silivri’nin kültürel zenginliğini ve toplumsal dayanışmasını simgeleyen bu etkinlikte birlikteliğin önemine dikkat çekti.
“Sadece bir iftar sofrası değil, dostluk, dayanışma ve ortak geleceğimizi paylaşıyoruz,” diyen Başkan Balcıoğlu, Silivri’deki ortak yaşam kültürünün örneklerini sunduklarını belirtti. “Bu şehirde kimseyi dışlamadan ve zenginlik olarak farklılıkları görerek hareket ediyoruz. Burada bulunan herkes, Silivri’nin peşinde bir parça,” sözlerini ekledi.
Ramazan ayının paylaşmanın ve birlik olmanın sembolü olduğunu ifade eden Balcıoğlu, “Silivri genelinde iftar sofraları kurarak, Ramazan’ın bereketini hemşehrilerimizle paylaşıyoruz. Çünkü biz birlikten güç doğan bir topluluğuz,” dedi.
Silivri’nin dayanışma ruhunu gözler önüne seren bu buluşmanın, ortak akıl ve iş birliği ile daha iyi bir geleceği inşa etme adına önemli olduğunu vurguladı. Belediye Başkanı olarak değil, bu kentin bir ferdi olarak her bireyin duygularını önemsediğini dile getiren Balcıoğlu, “Kimseyi geride bırakmayacağız, kimseyi yalnız hissettirmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.
Son olarak, iftar etkinliğine katılanlara teşekkür eden Balcıoğlu, “Birlikteliğimiz her daim sürsün. Rabbim tuttuğumuz oruçları ve duaları kabul etsin,” diyerek programı sonlandırdı.