Şişli Belediyesi, İstanbul’da etkili olması beklenen kar yağışına ilişkin hazırlıklarını tamamladı. Kar ve buzlanmaya karşı mücadelede 350 personel ve 33 araçla hizmet verecek olan belediye, 837 sokak ve 77 caddede kullanmak üzere 130 ton tuz depoladı.
Meteoroloji’nin tahminlerine göre, bu akşamdan itibaren başlayacak olan kar yağışının, cuma sabahına kadar yer yer yoğun sağanaklar şeklinde devam etmesi öngörülüyor. Şişli Belediyesi, olumsuz hava koşullarının yaşamı etkilememesi için gerekli önlemleri aldı. Kar yağışı başlamadan önce son hazırlıklarını yaptı ve 25 mahallenin 837 sokağı, 77 caddesi ve 3 bulvarında 350 çalışanı ile 33 aracı, 10’u yolları küreme ve tuzlama amacıyla görev yapacak. Belediye ayrıca, 130 ton tuz bulunduruyor. Yoğun kar yağışının trafiğe olumsuz etkilerini azaltmak için Yol Bakım Şefliği bünyesinde bir koordinasyon merkezi oluşturuldu.
“Var gücümüzle sahada yer alacağız”
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, konuya dair yaptığı açıklamada, “Toplam 350 personelimiz ve 33 aracımız, 837 sokak, 25 mahalle ile birlikte 77 cadde ve 3 bulvarda sahada olacak. 130 ton tuz stoğumuzla anında müdahaleler gerçekleştireceğiz. Olumsuz hava şartlarına karşı tam anlamıyla sahada olmayı hedefliyoruz” dedi.
Kar yağışına karşı ek mobil destek hizmetleri
Şişli Belediyesi, sabah ve akşam saatlerinde çeşitli noktalarda mobil büfelerden çorba ikram etmeye devam ediyor. Yoğun kar yağışı koşullarında, kritik noktalarda ek mobil büfelerle hizmet sunulacak. Özellikle Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi ve Mecidiyeköy Meydanı gibi belirli noktalar sular ve çorbalarla vatandaşların hizmetinde olacak.
Ekipler sokaktaki can dostlar için sahada olacak
Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kışın zorlu koşullarında sokak hayvanlarına yardım etmeye devam edecek. Rehabilitasyon merkezi ile mama dağıtım timleri, hasta ve yaralı hayvanlara müdahaleleri sürdürerek hizmet verecek. 136 farklı noktada haftada toplam 500 kilogram besleyici kuru mama dağıtımının yapılması planlanıyor.