Sivas’ta Emekli Öğretmenin Yargılandığı Cinayet Davasında Şok Edici Gelişme: Katil, Cezaevinde Kalp Kriziyle Hayatını Kaybetti!

Sivas’ta, 87 yaşındaki emekli öğretmen Vahdettin Olcayto, komşusu Yasin Yıldırım’ı öldürdükten sonra cezaevinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Cenazeye katılan Yıldırım’ın yengesi Merve Yıldırım, “Kayınımın katiline hakkımı helal etmiyorum” diyerek tepki gösterdi. Aile, cinayetin planlı olduğuna inandıklarını belirtti.

Bu haberin fotoğrafı yok

Sivas’ta, 87 yaşındaki emekli öğretmen Vahdettin Olcayto, komşusu Yasin Yıldırım’ı silahla vurarak öldürdü. Olcayto, cinayet sonrası gözaltına alındı ve cezaevine gönderildi. Ancak kısa bir süre sonra, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Cenaze namazında, Yıldırım’ın yengesi Merve Yıldırım, “Kayınımın katiline hakkımı helal etmiyorum” diyerek büyük bir öfkeyle tepki gösterdi.

Olay, Ece Mahallesi Acemler Sokak’ta birkaç ay önce gerçekleşti. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen 82 yaşındaki Olcayto, kendisi gibi hayvan besleyen komşusu Yasin Yıldırım ile tartıştı. Olcayto, Yıldırım’ı göğsünden, Yıldırım’ın babası Nureddin’i ise karnından yaralayarak ağır yaralanmalarına sebep oldu. Yasin Yıldırım, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı. Vahdettin Olcayto ise tutuklandı. Geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesiyle, cenaze törenine katılan Yasin Yıldırım’ın yengesi Merve Yıldırım, dua sırasında katilinin affını talep etmediğini haykırdı. Bu anlar sosyal medyada geniş yankı buldu.

Yıldırım, cinayet hakkında planlı bir şekilde gerçekleştiğini düşündüğünü ifade etti. Olaydan iki gün önce Olcayto’nun, Yasin Yıldırım’ın iş yerine gidip sohbet ettiğini belitti. Yıldırım’ın, katilin verdiği mama teklifini almamasıyla birlikte durumun daha da ciddileştiğini dile getirdi. “Ben eğer kayınım o mamaları alsaydı belki de cesedini arıyorduk” dedi.

Olay gününde yaşananları detaylandıran Yıldırım, Olcayto’nun kendilerini gözleme amaçlı evlerinin etrafında dolaştığını belirtti. Kayınım günlük rutinine göre çöp atmaya çıktıktan sonra Olcayto’nun ona seslendiğini, Yıldırım’ın kendisini korumak için apartmana kaçtığını ve ardından vurulduğunu anlattı. Ayrıca, Olcayto’nun yakalanmadan önce evde bulunan kayınpederine de ateş ettiğini belirtti. Yıldırım, “O kişinin sözleri korkunç; ‘Dört kişiyi öldürecektim, birini öldürebildim’ dedi. Bu duruma ailecek tepkimiz oldukça sert” diyerek duyduğu öfkeyi dile getirdi.