Taklit Gıda Ürünlerine 34 Yeni İsim Eklendi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, “Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar” listesine 34 yeni ürün ekledi. Liste, sahte gıda tespitiyle dolup taşarken, bazı yerlerde köfte ve pide içinde sakatat ve kanatlı etleri bulundu. Öne çıkan firmalar arasında Baget Burger ve Devecioğlu Esnaf Lokantası yer aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesine

Tarım ve Orman Bakanlığı, “Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar” listesini güncelleyerek 34 yeni ürünü ekledi. Bu güncellemeyle birlikte birçok temel gıdaya ulaşımda dikkat edilmesi gereken unsurlar bir kez daha gözler önüne serildi. Bazı firmaların maliyetleri düşürmek amacıyla vurgun yaptığı ürünler arasında köfte ve kıymalı pide de dikkat çekiyor. Özellikle, köftelerin içinde sakatat ve pidelerde tavuk eti tespit edildiği bildirildi.

Öne çıkan örneklerden biri, Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yer alan “Baget Burger” isimli işletmenin sattığı hamburger köftesinde sakatat bulunması. Ayrıca, Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki “Devecioğlu Esnaf Lokantası”nda satılan pidede ise kanatlı hayvan etine rastlandı.

Öte yandan, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki “Sar Kebap”ta servis edilen terbiyeli dana etinde de kanatlı hayvan eti tespit edilmişken, Mamak’taki “Meşhur Pide Salonu-Meryem Koçer” işletmesinin kıymalı pidelerinde de benzer bir durum gözlemlendi. Bunun yanı sıra, Mamak’taki “Şanlı Aspava-Ayhan Kaleli” firmasının lahmacun harcında sakatatın bulunması dikkat çekti. Keçiören’de faaliyet gösteren “Ebrar Et ve Et Ürünleri” isimli firmada da sucuğun içerisinde tavuk kafasında tespit edildiği belirtildi.