Talas’ta Muhtarlarla Bir Araya Gelen Başkan Yalçın, Kestane Fidanı Hediye Etti

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, muhtarlarla düzenlediği aylık toplantıda yapılan projeleri anlattı ve kırsal mahallere kestane fidanı hediye etti. Toplantıda, internet altyapısındaki gelişmeler ve kentsel dönüşüm çalışmaları da ele alındı. Muhtarlar, Başkan Yalçın’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, muhtarlarla düzenlediği aylık toplantıda yapılan

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, muhtarlar ile gerçekleştirdiği aylık toplantılar geleneğini sürdürdü. Mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek geçmişte yapılan projeler ve önümüzdeki çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunan Yalçın, ayrıca muhtarlara mahallelerde kamusal alanlara dikilmesi için kestane fidanları hediye etti.

Şubat ayı muhtarlar buluşması, Esma Hatun Sosyal Tesisi’nde Başkan Yalçın’ın liderliğinde yapıldı. Bu toplantıya Başkan Yalçın’ın yanı sıra Talas İlçe Emniyet Müdürü Enis Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fatih Özer ve mahalle muhtarları da katılım gösterdi. Toplantıda konuşan Başkan Yalçın, “Birlikte güler yüzle muhabbet ortamını devam ettirelim. Talas, sunduğu olanaklar bakımından avantajlı. Emniyet ve jandarma sürekli yanımızda, biz de merkezi otorite ile iletişimimizi güçlendiriyoruz” ifadelerini kullandı. Ayrıca, kırsal mahallelerin Malatya yoluna bağlandığı kavşağın durumu hakkında bilgi veren Yalçın, “Kepez ve Mengücek kavşağı bu yıl ihale sürecine dahil olacak, hayırlı olsun” dedi. Internet altyapısındaki ilerlemeleri de dile getiren Başkan Yalçın, “Kepez, Mengücek, Yazyurdu, Çevlik, Cebir, Sosun ve Yamaçlı mahallelerinde internet sorunları çözüme kavuşturuldu” dedi.

Kentsel dönüşüm projeleri hakkında da bilgiler veren Başkan Yalçın, yapılan takiplerin önemine vurgu yaparak, “Kırsal mahallelerimize bin adet kestane fidanı dağıtımı için KAYEMA’dan temin sağladık. Talas’taki kentsel dönüşüm çalışmaları 48 farklı noktada devam ediyor. Devletimiz her daim var olsun. Bizler hepimizin devleti temsil ettiğini unutmamalıyız; birisi eski arabasını değiştirmek isterken yeni otomobili almak için para vermeden galeriye gitse bu durumu yadırgarız. Ama evini müteahhide verip yeniden inşa ettirdiğinde ise bu normal kabul ediliyor” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda Başkan Yalçın, muhtarlara kestane fidanları takdim etti. Yazyurdu Mahalle Muhtarı Memiş Akbulut, “Mustafa Yalçın başkanımıza kırsal alanlara sağladığı destek için teşekkür ediyorum. İnşallah fidanlarımızı toprakla buluşturacağız, bereketli olmasını diliyorum” dedi. Çömlekçi Mahalle Muhtarı Ali Şimşek de, “Başkanımız, hasat zamanında kestane ağacını görüp muhtarlara fidan dağıtıyor, bunun için kendisine minnettarız” şeklinde yorumda bulundu.