Tarsuslu Genç Sporcular, Türkiye Şampiyonalarında Büyük Başarılar Elde Etti

Tarsus Belediyesi Gelecek Spor Kulübü sporcuları, Türkiye şampiyonalarında önemli başarılar elde etti. Asude Kök ve Yusuf Altundal gibi isimler şampiyonluk kazandı. Belediye Başkanı Ali Boltaç, sporun çocukların geleceğini güçlendirdiğini vurguladı.

Tarsus Belediyesi Gelecek Spor Kulübü sporcuları, Türkiye şampiyonalarında önemli başarılar

Tarsus Belediyesi’ne bağlı Gelecek Spor Kulübü sporcuları, Türkiye genelindeki şampiyonalarda gösterdikleri olağanüstü başarılarla ilçeyi gururlandırdı. Farklı spor branşlarında mücadele eden genç atletler, kondisyon, taktik ve psikolojik hazırlıklarını en üst düzeye çıkararak önemli başarılara imza attılar.

Şampiyonalarda bilek güreşi branşında Asude Kök, 23 yaş kategorisinde 80 kiloda sol kolda Türkiye ikincisi, sağ kol kategorisinde ise Türkiye şampiyonu oldu. Yusuf Altundal, 18 yaş grubu ağır sıklet sol kolda şampiyonluk elde ederken, Muhammet Kaan Aslan, 18 yaş 90 kiloda hem sağ hem de sol kol kategorilerinde Türkiye şampiyonu olarak iki farklı zaferle döndü. Melek Hanım Zozan Koçyiğit, 18 yaş altındaki 45 kiloda Türkiye üçüncüsü, İremsu Gürses 15 yaş altı kategorisinde Türkiye üçüncüsü, Viyan Saygı ise 15 yaş altı kategorisinde Türkiye ikincisi unvanını aldı.

Voleybol branşında ise Tarsus Gelecek Spor Kulübü küçük kızlar takımı, Mersin Ligi Grup Maçları’nda bir galibiyet daha elde ederek rakibini 2-0 mağlup etti. Futbol alanında ise, Tarsus Gelecek Spor Kulübü, ligdeki ilk maçını kazanarak sezona moralli bir başlangıç yapmayı başardı.

Tarsus’un geleceğinin sporla şekillendiğini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Sporun birleştirici gücüne ve çocuklarımızın potansiyeline güveniyoruz. Bu anlayışla kurduğumuz Gelecek Spor Kulübü, bugün meyvelerini vermeye başladı. Amaçlarımız sadece madalya kazanmak değil; çocuklarımızın özgüvenini, disiplinini ve hayallerini de geliştirmek. Sporla büyüyen her çocuk, geleceğe daha güçlü bir bakış açısına sahip olur. Tüm sporcularımızı ve onları yetiştiren antrenörlerimizi gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.