Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleşen “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ebeveyn Okulu” kursu, veliler arasında büyük bir ilgiyle karşılandı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” çerçevesinde, Süleymanpaşa’da “Ebeveyn Okulu” düzenlendi. Kurs, Şehit Öğretmen Neşe Alten Anaokulu Müdürlüğü ve Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçti ve velilerin eğitim süreçlerine daha etkin katılımını teşvik etmeyi amaçlıyor.
Kurs eğitmeni ve Şehit Öğretmen Neşe Alten Anaokulu Müdürü Yasemin Zeray, velilerin çocuklarının gelişiminde aktif rol almasının büyük öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Ebeveyn Okulu programımızla velilerimizin güncellenen eğitim müfredatını tanımasını ve çocuklarının eğitimine bilinçli bir şekilde katkıda bulunmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu süreçteki destekleri için Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne, İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Abdülaziz Yeniyol’a ve tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Kurs, 24 Şubat 2025 tarihinde Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış söyleşisiyle başlamış olup, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında uygulanacak Maarif Modeli hakkında velileri bilgilendirmek amacı taşımaktadır.
