Trabzon, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından belirlenen ‘Çocuk Dostu Şehir’ kriterlerine uygun projeler geliştirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Trabzon Şubesi arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Şehirdeki tüm topluluklara hizmet etme taahhüdümüz vardı. Bu toplulukların en önemlisi ise geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız” dedi.
Büyükşehir Belediyesi ile Mimarlar Odası arasında imzalanan ‘Çocuk Dostu Şehir Trabzon Projesi’ protokolü, Başkan Ahmet Metin Genç ve Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Prof. Dr. Serbülent Vural tarafından onaylandı. Proje, dünya genelinde çocuklara insani destek sağlayan UNICEF’in standartlarına uygun olarak, Trabzon’da 0-17 yaş grubunun yaşadığı mahalleler, sokaklar ve çeşitli mekanlar üzerinde iyileştirmeler yapmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, çocuklar ve gençler için mekan tasarımı sürecinde kullanıcıların katılımıyla strateji önerileri geliştirileceği ifade edildi.
Başkan Genç, olayla ilgili yaptığı açıklamada, bu girişimin Trabzon için önemli olduğunu vurgulayarak, “Çocuklarımız için mutluluk dolu bir şehir hayaliyle yola çıkmıştık. Ortak projelerle güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum.” dedi. Ayrıca, Mimarlar Odası’nın desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Prof. Dr. Vural ise UNICEF’in 1996’dan bu yana sürdürdüğü ‘Çocuk Dostu Şehir’ inisiyatifine değinerek, Türkiye’den 12 şehrin bu kapsamda değerlendirildiğini belirtti. Vural, “Çocuk dostu bir şehir için daha fazla çaba sarf etmemiz gerekiyor. Biz de oda olarak bu yolda önemli adımlar atacağız ve Trabzon’un daha yaşanabilir bir kent olmasına katkıda bulunacağız.” şeklinde konuştu.