Türk Telekom, Dijitalde Hayat Kolay Projesi ile 30 Bin Kadına Ulaştı!

Türk Telekom, 2019’dan bu yana ‘Dijitalde Hayat Kolay Projesi’ ile 30 bin kadına dijital eğitim sağladı. 2024’te deprem bölgesinden 2 bin kadın eğitim aldı ve 20 girişimci kadın hibe kazandı. Ümit Önal, projelerle toplumun her kesimine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Türk Telekom, 2019'dan bu yana 'Dijitalde Hayat Kolay Projesi' ile

Türk Telekom, sosyal sorumluluk projeleri doğrultusunda teknolojiyi yararlı hale getirmeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle yürütülen “Dijitalde Hayat Kolay Projesi” çerçevesinde 2019 yılından bu yana toplamda 30 bin kadına ulaşma hedefleniyor. 2024 yılı, deprem sonrası önceliklendirilmiş kadınlara yönelik düzenlenen dijital okuryazarlık ve dijital pazarlama eğitimlerine, deprem bölgesindeki 2 bin kadının katılımı gerçekleşti.

Teknolojiyi toplum yararına dönüştürme ilkesiyle hareket eden Türk Telekom, kadınlara dijital beceriler kazandırarak toplumda daha etkin bir rol almalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. 2019’da başlayan ve 2024’te deprem bölgesindeki kadınlara özel uygulamalar içeren bu projede, dijital okuryazarlık, pazar ve müşteri analizi, e-ticaret, sosyal medya yönetimi gibi çeşitli eğitimler verilmekte. Eğitime katılan kadınların, projeye dahil olan hibe ve mentörlük programını tamamlayarak, 12’sinin deprem bölgesinden olmak üzere toplam 20 girişimci kadın, iş geliştirme hibesi almaya hak kazandı. Hatay’dan Van’a, Adana’dan Samsun’a kadar Türkiye’nin farklı yerlerinde faaliyet gösteren bu kadınlar, gıda, yazılım, sağlık ve kozmetik gibi çeşitli sektörlerde girişimlerini sürdürmektedir. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, bu başarılı kadınlarla bir araya gelerek projelerini dinleyip başarılarını kutladı.

Ümit Önal, “Dijital dönüşüm sürecinde ülkemize katkı sağlamak amacıyla yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projeleri ile teknolojiyi toplumsal faydaya dönüştürmeyi hedefliyoruz. 2019’dan bu yana 30 bin kadına dokunduğumuz ’Dijitalde Hayat Kolay Projesi’, 2024’te 15 bin kadına ulaşmayı planlıyor. Ayrıca, 20 kadın girişimcinin iş geliştirme hibesine hak kazanması, kadınları desteklemek konusundaki kararlılığımızı gösteriyor” dedi. Ayrıca, deprem mağduru öğrencilere yönelik gerçekleştirilen “100. Yıl Kütüphaneleri Teknoloji ve Eğitim Desteği” projesi ile 2024 boyunca 55 binden fazla öğrenciye yerinde destek verilmektedir. Türk Telekom, bu kütüphanelerin sayısını artırarak, toplumu teknolojinin sunduğu fırsatlarla buluşturmayı sürdürecek.

Türk Telekom ve eğitim teknolojileri firması Sebit, Kızılay ile birlikte yürüttüğü “100. Yıl Kütüphaneleri” projesi ile öğrencilerin LGS ve YKS hazırlık süreçlerine önemli destek sağlamaktadır. Fiber alt yapısı, teknoloji ve WiFi ile donatılan kütüphaneler, 11 kütüphaneden 55 binin üzerinde öğrenciye hizmet veriyor. Projenin, depremden etkilenen diğer illeri de kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanmakta. Bu projelerin yanı sıra, Türk Telekom takım gönüllüleri, yarıyıl tatili etkinlikleriyle de topluma destek olmaya devam ediyor.