Türk Telekom, Dijitalde Hayat Kolay Projesi ile 30 Bin Kadına Ulaştı

Türk Telekom, ‘Dijitalde Hayat Kolay Projesi’ ile 2019’dan bu yana 30 bin kadına dijital beceriler kazandırdı. 2024’te deprem bölgesinden 2 bin kadın eğitim aldı. Ayrıca, ‘100. Yıl Kütüphaneleri’ projesi ile 55 binden fazla öğrenci desteklendi. CEO Ümit Önal, bu projelerin toplum için önemli katkılar sağladığını belirtti.

Türk Telekom, 'Dijitalde Hayat Kolay Projesi' ile 2019'dan bu yana

Türk Telekom, toplum yararına olan teknoloji tabanlı sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. 2019 yılından beri Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile birlikte yürütülen ‘Dijitalde Hayat Kolay Projesi’, 30 bin kadına ulaşmayı başardı. 2024 yılı itibarıyla, deprem bölgesindeki kadınlara öncelik verilerek, bu projede dijital okuryazarlık ve pazarlama eğitimlerini alan 2 bin kadın, eğitim süreçlerine katıldı.

Teknolojiyi toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan Türk Telekom, ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesi aracılığıyla kadınların dijital becerilerini arttırarak, toplumda ve ekonomide daha etkin rol almalarını sağlamaya çalışıyor. 2019 yılında hayata geçirilen projede bugüne kadar toplamda 30 bin kadın, çevrimiçi ve yüz yüze eğitimlerle Dijital Okuryazarlık, E-ticaret ve Sosyal Medya Pazarlaması alanlarında bilgi sahibi oldu. Özellikle deprem bölgesindeki kadınların katılımıyla eğitimlerini tamamlayan 20 kadın, iş geliştirme hibesine layık görüldü. Bu kadınlar, Hatay’dan Van’a kadar uzanan bir coğrafyada gıda, tekstil, sağlık gibi çeşitli sektörlerde girişimlerini sürdürüyor. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, bu kadınlarla bir araya gelerek projeleri hakkındaki düşüncelerini dinledi ve başarılarını kutladı.

Ümit Önal, Türk Telekom’un dijital dönüşümdeki rolü ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında, “Dijitalde Hayat Kolay Projesi ile 2019’dan bu yana 30 bin kadına katkıda bulunduk. Özellikle deprem bölgesindeki 20 girişimci kadının desteklenmesi bizim için önem taşıyor. Ayrıca Kızılay ile birlikte başlatılan ‘100. Yıl Kütüphaneleri Teknoloji ve Eğitim Desteği Projesi’, 2024’te 55 binden fazla öğrenciyi başarıya taşıdı” dedi. Türk Telekom, kütüphane sayılarını 20’ye çıkarmayı hedefliyor ve toplumu teknoloji ile buluşturmayı sürdüreceğini belirtti.