Türkiye’nin Ev Sahipliğinde Yüzme Yarışmaları, 10 İlden 323 Sporcu ile Başlıyor

Türkiye, Türk Devletleri Teşkilatı’nın “Herkes İçin Yüzme” Projesi kapsamında elemeleri 25-26 Ocak 2025’te Denizli’de 323 sporcuyla düzenleyecek. Başarılı sporcular, Konya’daki finallere katılıp, ardından Azerbaycan’daki uluslararası yarışlara katılma şansı bulacak. Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, projenin Türk Cumhuriyetleri arasındaki dayanışmayı artıracağını vurguladı.

Türkiye, Türk Devletleri Teşkilatı'nın "Herkes İçin Yüzme" Projesi kapsamında elemeleri

Türk Devletleri Teşkilatı Üyesi Ülkelerin katılımı ile hayata geçirilen “Herkes İçin Yüzme” Projesi çerçevesinde, Türkiye elemeleri 8 farklı grup halinde bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Denizli’de düzenlenecek olan etkinlikte, 10 ilden toplamda 323 yüzücü mücadele edecek.

Bu yıl, Türk Devletleri Teşkilatı’nın Herkes İçin Yüzme Projesi yeniden Denizli’de, 25-26 Ocak 2025 tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi Yüzme Havuzu’nda yapılacak. Yarışmalara katılacak olan sporcular, 10 ilden gelecek ve toplamda 323 kişi yarışacak. Etkinliğin açılış seremonisi, 25 Ocak Cumartesi günü saat 13:30’da icra edilecektir.

Finallerin öncelikle Konya’da, ardından ise Azerbaycan’da gerçekleşeceği belirtildi. Toplamda 10 kategoride yapılacak olan yarışlar, Cumartesi sabahı başlayacak. Katılımcılar, 30 dakikalık süre içerisinde en iyi performanslarını sergileyebilmek için mücadele edecek. Kategorileri başarıyla tamamlayarak ilk üçe giren sporcular, madalya kazanmanın yanı sıra, 22-23 Şubat tarihlerinde Konya’da düzenlenecek Türkiye Finalleri’ne katılma hakkını elde edecek. Bu finallerde başarılı olan sporcular, Türk Devletleri Teşkilatı Üyesi ülkelerin en iyi yüzücüleriyle birlikte Azerbaycan’daki uluslararası finallerde bir araya gelecek.

Denizli Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, üst üste ikinci kez Türk Devletleri Teşkilatı Yüzme Grup Yarışmalarına ev sahipliği yapacak olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdi. İlman, “Herkes İçin Yüzme Projesi yalnızca bir spor organizasyonu değil, aynı zamanda Türk Cumhuriyetleri arasında dayanışma ve birliktelik sağlama amacını gütmektedir.” diyerek, katılacak tüm sporculara başarılar temennisinde bulundu.