Bursa’nın Uludağ bölgesinde meydana gelen trajik bir yangında, milli kayakçı Berkin Usta (25) ve babası Yahya Usta (57) dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti. Olayın ardından güvenlik kameralarındaki görüntüler de gün yüzüne çıktı. Yangının, sahur vakti personelin yaptığı mangal ateşinin sonrasında yanan süs bitkisine sıçrayarak başladığı belirlendi. Güvenlik kamera görüntüleri, alevli parçaların otelin kafe bölümüne düştüğünü ve burada yangının kapını aştığını ortaya koydu.
Yangın, Kervansaray Otel’in alevler içinde kalmasıyla gerçekleşirken, Berkin Usta ve Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı olan babası Yahya Usta hayatlarını kaybetti. Anne Fikriye Usta ise bilinci kapalı bir şekilde önce Çekirge Devlet Hastanesi’ne, ardından Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ve yoğun bakım servisine alındı.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yönlendirmesiyle harekete geçen Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, otelin güvenlik kayıtlarını detaylı bir şekilde incelemeye aldı. Yangının, alev alan süs bitkisi parçalarının etrafa dağılmasıyla kafede başlamış olduğu tespit edildi.
Güvenlik kamerası görüntülerine göre, 12 kişilik bir personel ekibi sahur vakti otelin altındaki ana giriş kapısını kullanarak 5. kattaki odalarında istirahat için ayrılmadan önce kafenin şöminesinde mangal yapmıştı. Bu sırada Berkin, babası Yahya ve annesi Fikriye Usta, 7. kattaki süit odalarında uyuyorlardı.
Sabah saat 05.22’de, herkesin uykuda olduğu esnada, kafede söndürülmeyen mangal ateşinden sıçrayan alevler, süs bitkisine dokunarak büyümeye başladı. Yangın kısa bir sürede oteli sardı. Eksi 3. kattaki 12 personel, zemin kattaki dış kapıdan kaçarak kendilerini kurtardı. Ancak, Usta ailesi maalesef bu şansa sahip olamadı.
Yangının hemen ardından, Yahya Usta’ya ulaşan güvenlik güçleri oteldeki yangın hakkında bilgi verdi. O sırada 7. katta bulunan Usta ailesi, yangın merdiveni bulamayınca dışarı çıkamadı. Olay yerine gelen ekipler, dumandan etkilenen Usta ailesinin dışarı çıkmasına yardımcı oldu; ancak Berkin Usta ve babası Yahya Usta yaşamlarını yitirirken, anne Fikriye Usta hastaneye kaldırıldı. Fikriye Usta’nın sağlık durumu kritik olarak bildirilirken, kayıp veren baba ve oğulun cenazelerinin, yarın öğle namazının ardından defnedileceği açıklaması yapıldı.