Ünye’de Zorlu Süreçten Geçen Kadın, Eşinin Bakımına Devam Ederken İğne Oyasıyla Ekonomik Destek Sağlıyor

Ünye’de yaşayan 48 yaşındaki Meral Mıdıkoğlu, beyin kanaması geçiren eşine bakarken, üniversite okuyan kızının masraflarını karşılamak için iğne oyası yaparak geçimini sağlıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin El Emeği Çarşısı’nda ürünlerini satarak müşteri sayısını artıran Mıdıkoğlu, bu destek için teşekkür etti.

Ünye'de yaşayan 48 yaşındaki Meral Mıdıkoğlu, beyin kanaması geçiren eşine

Ordu’nun Ünye bölgesinde yaşayan 48 yaşındaki Meral Mıdıkoğlu, beyin kanaması geçiren eşi ve üniversite öğrencisi kızının geçimlerini, el yapımı iğne oyası ürünlerini Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara sunduğu ‘El Emeği Çarşısı’ aracılığıyla satarak sağlıyor.

Uzun yıllar Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ikamet eden Meral ve Yılmaz Mıdıkoğlu çifti, iki yıl önce memleketleri Ünye’ye dönme kararı almıştı. Yılmaz Mıdıkoğlu, Ünye’ye yerleştikten bir ay sonra beyin kanaması geçirdi ve bu durum, bakım gerektiren bir sağlık sorunu haline geldi.

Meral Mıdıkoğlu, eşine destek olmak ve üniversite eğitimine devam eden kızının masraflarını karşılamak amacıyla, en iyi bildiği iş olan iğne oyası yapımına yöneldi. Başlangıçta satış yapmakta zorlanan Mıdıkoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye’de ücretsiz hizmet sunan El Emeği Çarşısı’na başvurarak buradan ürünlerini satışa çıkardı. Böylece müşteri sayısını artırmayı başaran Mıdıkoğlu, siparişlere yetişmekte zorlanmaya başladı. Günün farklı saatlerinde eşine bakmak zorunda olduğu için evde, kalan zamanında ise çarşıda çalışarak üretimini sürdürdü.

Mıdıkoğlu, eşinin yaşadığı sağlık sorunlarından sonra çalışmaya başladığını belirterek, el emeği ürünlerini üretme sürecinden bahsetti. Büyükşehir Belediyesi’nin El Emeği Çarşısı’nın kendisine büyük destek sağladığını dile getiren Mıdıkoğlu, “23 yıl boyunca Gebze’de yaşadıktan sonra memleketimiz Ünye’ye yerleşme kararı aldık. Geldikten kısa bir süre sonra eşim ciddi bir sağlık sorunu ile karşı karşıya kaldı. Zorlu bir süreç yaşadık. Sonrasında ailenin ekonomik durumuna katkıda bulunmak için çalışmak zorunda kaldım. O da iğne oyası yapmamdı. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin El Emeği Çarşısı’na başvurdum ve burada satışlar yapmaya başladım. Müşteri sayımız arttı ve siparişler almaya başladık. Hem eşimin ihtiyaçlarını karşılayabiliyorum hem de ürünlerimizi ücretsiz bir şekilde satışa çıkarabiliyoruz. Burası sıcak bir aile ortamı gibi. Benim gibi birçok kadın burada satış yapıyor. Bu imkânı sunan ve destek olan Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” şeklinde konuştu.