İzmir’in Urla bölgesinde, insansız hava aracıyla tespit edilen bir kaçak göçmen botunda toplamda 29 düzensiz göçmen ve 1 insan kaçakçısı ele geçirildi. Ayrıca Seferihisar ilçesinde, yasa dışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan 17 göçmen kara yoluyla yakalandı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı, 22 Nisan sabahı saat 11.00 civarında, insansız hava aracı tarafından tespit edilen bir lastik bot hakkında harekete geçti. Görevli Sahil Güvenlik Botları (TCSG-24, KB-22, KB-89) tarafından durdurulan botta 5’i çocuk toplamda 29 göçmen ve 1 insan kaçakçısı yakalandı.
Aynı gün saat 12.45’te, Seferihisar’daki Maden Koyu mevkiinde, Sahil Güvenlik Mobil Radar (MORAD-9) ile karada göçmen grubu belirlendi. Yasa dışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan 2’si çocuk 17 düzensiz göçmen olay yerine ulaşan ekipler tarafından yakalandı.
Afganistan, Filistin, Somali, Gine, Suriye, Senegal ve Kuveyt vatandaşı oldukları belirlenen göçmenler, karaya çıkarıldıktan sonra gerekli işlemler için İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine gönderildiler. Yakalanan insan kaçakçısı ise jandarma ekiplerine teslim edildi.