Urla’da 25 Çocuk İçeren 62 Düzensiz Göçmen, Sahil Güvenlik Tarafından Yakalandı

İzmir’in Urla ilçesinde, 25’i çocuk 62 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından karada yakalandı. Afganistan, Mısır, Orta Afrika, Filistin ve Kenya uyruklu oldukları tespit edilen göçmenler, işlemler için Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edildi.

İzmir’in Urla ilçesinde, 25’i çocuk 62 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik

İzmir’in Urla ilçesinde, yasa dışı yollardan yurtdışına çıkış yapmayı planlayan 62 düzensiz göçmen, 25’inin çocuk olduğu belirtilen grupta, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından karada yakalanarak engellendi.

26 Şubat günü saat 15.00’te, Urla’daki Merdivenli Koyu bölgesinde bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu ihbarını alan Sahil Güvenlik Komutanlığı, anında harekete geçti. Görevlendirilen Sahil Güvenlik botları (KB-22, KB-89) ve Urla İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’nın personeli ile yapılan ortak operasyon sonucunda, 25 çocuk dahil toplamda 62 kişi yakalandı.

Genellikle Afganistan, Mısır, Orta Afrika, Filistin ve Kenya uyruklu oldukları tespit edilen düzensiz göçmenler, sağlık kontrolleri ve resmi işlemleri sonrasında İl Göç Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine gönderildi.