Van’da, terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan aileler, eylemlerinin 95’inci haftasında buluşmasına devam ediyor. Kızı Şeyma için eyleme katılan Nazlı Sancar, “Zenginler çocuklarını Avrupa’ya gönderip yedi farklı dil öğretiyor, ama bizim yoksul ailelerin çocuklarını ise dağlarda, mağaralarda ölüme terk ediyorlar” dedi.
Farklı tarihlerde çocukları PKK tarafından dağa götürülen 35 aile, ellerindeki dövizlerle DEM Parti İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü. Aileler, DEM Parti ve PKK aleyhinde sloganlar atarak tek amaçlarının evlatlarına kavuşmak olduğunu vurguladı. Kızı Şeyma’nın 2012 yılında 13 yaşındayken kaçırıldığını aktaran Nazlı Sancar, “Benim canımın parçasını elimden aldılar, HDP aracılığıyla PKK’ya verdiler. Altı yıldır bu katil kapısındayım. Sadece Şeyma’mı istiyorum. HDP’den ya da PKK’dan hiçbir talebim yok. Sadece evlatlarımızı almak istiyoruz” şeklinde konuştu.
HDP milletvekillerinin çocuklarının dağda olmadığına dikkat çeken Sancar, “Onlar neden kendi çocuklarını dağa göndermiyor? Kendi çocuklarını düşmanlarına teslim etmiyorlar. ‘Kürt hakkını savunuyoruz’ diyorlar, ama bu gerçek değil. Ben bir Kürt olarak bu kapıda yıllardır bekliyorum. Niçin gelip bana bir açıklama yapmıyorlar? Fail oldukları için, suçlu oldukları için gelip açıklama yapmaya cesaret edemiyorlar. Kendi çocukları Avrupa’da yedi dil öğrenirken, bizim fakir halkın çocukları dağlarda, mağaralarda hayatlarını kaybediyor. Bizim çocuklarımızın kalemlerini alıp, ellerine silah veriyorlar. Kendi çocuklarını bizim çocuklarımızın kanıyla okula gönderiyorlar. Ancak, inşallah, devletimizin gücüyle hepimiz evlatlarımıza kavuşacağız. Devletimiz, çocuklarımız için büyük bir savaş veriyor. Biz, evlatlarımızı PKK’ya ve DEM Parti’ye bırakmayacağız” dedi.
Oğlu Hamza Salim için Hakkâri’den eyleme katılan Zümrüt Salim, “Ben oğlumu istiyorum, lütfen onu bana versinler. Yeter artık. Oğlum Hamza, eğer bu sözlerimi duyuyorsan, lütfen dön gel. Bu acıya katlanamıyorum” şeklinde çağrıda bulundu.