Van'ın Edremit ilçesinde, çocuklar yaz tatilinin son günlerini buz pistinde gerçekleştirilen etkinliklerle değerlendirmekte.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren buz pateni pisti, yaz tatilinin sona erdiği günlerde çocukların ilgisini çekmeye devam ediyor. Hava sıcaklıklarının 30 dereceye kadar ulaştığı bölgede, Edremit Gençlik Merkezi tarafından organize edilen etkinlikte çocuklar, buz üzerinde paten kayarak hem eğlenceli anlar yaşadı hem de serinledi. “Spor Adası” olarak adlandırılan alandaki 450 metrekarelik pistte aynı anda 30 çocuk kayabiliyor ve 120 kişilik tribün ile 45 dakikalık seanslar halinde hizmet sunuluyor. Çocuklara 7 antrenör eşlik ederek temel paten eğitimi veriyor.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Edremit Gençlik Merkezi Eğitmeni Barış Öner, yaz boyunca çocuklarla farklı etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Eğitmen Öner, “Çocuklarımızla birlikte çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Hem kurum içinde hem de dışarıda yaz boyunca keyifli etkinlikler gerçekleştirdik. Bugün de çocuklarımız buz pateni etkinliğine katıldı. Çok eğleniyoruz, harika bir etkinlik oluyor. Bu noktada Gençlik Spor İlçe Müdürümüz Metin Acar'a emekleri için teşekkür ederiz. Herkesi Gençlik Merkezi'ne bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Etkinliğe katılan 11. sınıf öğrencisi Javin Avesta Özdel, yaz tatilinin dolu dolu geçtiğini belirterek, “Bu paten sayesinde hem eğleniyoruz hem de sıcaktan biraz olsun kurtuluyoruz. İkinci kez buraya geliyoruz. Bu etkinliği düzenledikleri için mutluyuz. Sıcaktan kurtulduk, arkadaşlarım da çok eğleniyor. Yeni sporlar öğreniyoruz, yeni alışkanlıklar ediniyoruz. İlk başta biraz zor ama çok zevkli. 'Düşe düşe alışacağız.' Biz de elbette ilk defa geldiğimiz için düşeceğiz. Düşe kalka alışırız. Hocalarımız da çok ilgili, sürekli bize yardımcı oluyorlar” dedi.
12 yaşındaki Muhammed Emin Albayoğlu, Edremit Gençlik Merkezi'nden bu etkinliğe katıldıklarını belirterek, “Emeklerinden dolayı Edremit Gençlik Merkezi Müdürümüz Metin Acar'a teşekkür ederiz. Herkesi Gençlik Merkezi'ne bekliyoruz. Çok güzel bir deneyim. Herkes çok eğleniyor. Hem serinliyoruz hem de eğleniyoruz” şeklinde konuştu.
11 yaşındaki Diclesu Dicle, buz pateninin keyifli bir deneyim olduğunu aktararak, “Daha önce tekerlekli paten kaydığım için benim için kolay oldu. Kesinlikle öneririm. Buranın genişliği ve konforu çok güzel, hocalar da harika. Gerçekten harika bir deneyim yaşıyoruz” diye ilave etti.
İstanbul'dan Van'a gelen 11 yaşındaki Murat Yiğit Dicle ise, “Harika bir deneyim oluyor. Yaz tatilim de çok güzel geçiyor. Burası bana kayak merkezlerini hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.
Van Valisi Ozan Balcı'nın talimatıyla ücretsiz olarak hizmet veren buz pateni pisti, pazartesi günleri bakım çalışmaları nedeniyle kapalı bulunmakta. Tesis, diğer günlerde 08.00-20.00 saatleri arasında 7-17 yaş grubundaki çocuklara, 20.00-22.00 saatleri arasında ise yetişkinlere hizmet vermektedir.





