Vodafone, kadın çalışanlarına doğum izni sürecinin ardından çocukları 1 yaşına gelene kadar uzaktan çalışma seçeneği sunacak. Bu adım, yeni annelerin profesyonel hayata daha kolay dönebilmesini ve aile-iş hayatı dengesini sağlamlaştırmayı amaçlıyor.
Şirket, çalışan deneyimini geliştirmeye yönelik çabalarına yeni bir uygulama ekledi. Kadın çalışanların doğum izinlerinin sona ermesinin ardından çocukları 1 yaşına gelene dek uzaktan çalışma seçeneğinden yararlanabilmeleri sağlanacak. Bu yeni düzenleme, mevcut hibrit çalışma modelinde bulunan kadınların sahip olduğu 4 haftalık uzaktan çalışma hakkından ayrı bir uygulama olarak hayata geçirilecek. Bununla birlikte, yeni annelerin iş yaşamına dönüş süreçlerini kolaylaştırarak, iş ile özel yaşam dengelerini desteklemeyi hedefliyor.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Tlabar Güler, şirketin kadınlara en iyi işveren olma amacını vurgulayarak, “Kadın çalışanlarımızı her aşamada desteklemek temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. 2020 yılında, doğum izni politikamızı genişleterek, cinsiyet ayrımı gözetmeden, çocuk sahibi veya evlat edinen tüm çalışanlarımıza 16 hafta ücretli izin fırsatı sunmuştuk. 2023-24 mali yılı itibarıyla doğum iznine ayrılan 42 kadın ve 123 erkek çalışanımız geri döndü. Ancak, yapılan global araştırmalara göre birçok kadın, doğum sonrası iş hayatına dönmekte zorlanıyor; geri dönenler de çocuklarıyla yeterince vakit geçirememekten dolayı suçluluk hissedebiliyor. Bu bağlamda, kadın çalışanlarımızın bu süreci hem fiziksel hem de psikolojik olarak en az zorlukla atlatmalarını sağlamak için böyle bir çalışma başlattık.” dedi. Ayrıca, tüm kadın çalışanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
2027 yılı hedefi olan kadın çalışan oranını artırmayı sürdüren Vodafone Türkiye, mevcut oranını yüzde 40’ın üzerinde tutmak için çaba gösteriyor. Şirket, çalışanlarının yüzde 43’ünü kadınların oluşturduğunu ve icra kurulundaki kadın temsil oranının da yüzde 60’a yükseldiğini belirtirken, toplam kadın çalışan oranını 2027 yılına dek yüzde 50’ye çıkarma hedefi koydu.
İşe alım süreçlerinde cinsiyet eşitliğini gözeten Vodafone, adayların daha adil bir değerlendirme yapabilmesi için yöneticilerine yapay zekâ tabanlı sistem üzerinden anonim özgeçmişler sunuyor. Bu sayede, adaylar yalnızca yetenekleri ve tecrübeleriyle değerlendirilebiliyor.
Teknoloji ve satış alanlarındaki kadın istihdamını artırma amaçlı olarak her yıl kadın odaklı staj programları sunan Vodafone, genç yetenek programı Discover ile yüzde 60 kadın istihdamı hedefliyor. Kariyerlerine ara veren kadınları iş gücüne kazandıran ReConnect programı da önemli bir uygulama olarak dikkat çekiyor.
Bunların yanı sıra, Müşteri Hizmetleri kapsamında evden çalışma sistemini hayata geçiren Vodafone, kadınların mekâna bağımlı olmadan gelir elde etmelerini sağlıyor. “Vodafone’da Kadın Emeği” projesi ile tamamen kadın çalışanlardan oluşan mağazalar da ülke genelinde hizmet veriyor.
İHLAL YAPAN MİNİBÜS ŞOFÖRÜ
İHLAL YAPAN TAKSİ
İHLAL YAPAN MİNİBÜS