Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İnme Ünitesi 1 Şubat 2025’te hizmete girecek

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ergenç, 1 Şubat 2025’te İnme Ünitesi’nin açıldığını duyurdu. Ergenç, inme belirtilerine hızlı müdahalenin kritik olduğunu, bu nedenle halkı bilinçlenmeye çağırdı.

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ergenç,

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ergenç, 1 Şubat 2025 tarihinden itibaren hastanede bir İnme Ünitesi’nin faaliyete geçtiğini açıkladı.

Doç. Dr. Ergenç, inmenin beyin damarlarının tıkanması sonucu ortaya çıkan ve hızlı müdahale gerektiren bir rahatsızlık olduğunu belirtti. “İnme hastaları ile zaman önemli bir yarış içerisindeyiz. Belirtilerinin başlamasından yalnızca 4-4,5 saat sonra hastaneye ulaşan bireylere, damar yoluyla uygulanan trombolitik tedavi sayesinde pıhtıyı çözerek beyin hasarını en düşük seviyeye indirme imkanına sahibiz. Bu sebeple, halkımızın inme belirtilerini tanıması ve böyle bir durumla karşılaştıklarında hemen 112 Acil Servis’i aramaları kritik bir önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

Ergenç, inmenin erken belirtileri arasında kol ve bacakta güçsüzlük, konuşma güçlüğü ve yüzde kayma gibi semptomların bulunduğunu ifade ederek, Yalova’da özellikle yaşlı nüfusun yoğunluğunun bu birimin sağlık hizmeti sunmasında büyük bir avantaj sağladığını vurguladı. “Hastanemize erken başvuran hastalara trombolitik tedavi uygulayarak felç riskini azaltmayı hedefliyoruz. Daha fazla tedavi gerektiren hastalar, uygun koşullar sağlanarak İnme Merkezi bulunan diğer hastanelere yönlendirilecektir” dedi.

Ayrıca, Ergenç, inme konusuna dair vatandaşları bilinçlenmeye ve erken müdahalenin önemini anlamaya davet etti.