Yayman: “Erdoğan, Dünyaya Örnek Olmuş Bir Lider”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Antakya’daki toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası liderlik yeteneğine vurgu yaptı. Hatay’ın yeniden inşası için gece gündüz çalışacaklarını belirten Yayman, Erdoğan’ın bir kez daha Cumhur İttifakı adayı olacağına inandığını ifade etti.

Bu haberin fotoğrafı yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Antakya’da gerçekleştirilen parti toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski arasında yaşanan gerginliğe değinerek, “Allah’a şükürler olsun ki dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, tam 23 yıldır böyle bir duruma müsaade etmedi” şeklinde konuştu. Toplantıya katılanlar arasında AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Metin Taşçı ve çeşitli ilçe belediye başkanları da bulunuyordu.

Yayman, Hatay’ın yeniden inşası için deprem sonrası yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Deprem bölgemizin sorunlarına sahip çıkmak ve memleketimizin meselelerini çözmek konusundaki kararlılığımız tam. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve milletvekillerimizle birlikte, son depremzede evine girene dek gece gündüz çalışacağız ve halkımızın yanında olacağız” dedi.

Daha sonra, Trump ve Zelenski arasındaki tartışmalı görüşmeye değinen Yayman, “Umuyoruz ki, 2027 Kasım seçimlerinde Cumhurbaşkanımızı tekrar Cumhur İttifakı’nın adayı olarak görecek ve Türk bayrağını göndere çektireceğiz. Trump ile Zelenski arasındaki o anları hepimiz izledik; şükürler olsun ki liderimiz Erdoğan, 23 yıldır bu tür durumlara asla izin vermedi. İsrail’in liderine karşı yine hatırlanacak bir çıkışla yanıt verdi. Abd’nin daha güçlü olacağı bir konuyu gündeme getirdi. Cumhurbaşkanımız, o kişiyle yaptığı konuşmada, “One minute” diyerek ona haklı olamayacağını söyledi” ifadelerini kullandı.

Yayman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan başka bir lidere ihtiyaç olmadığını vurgulayarak, “Sayın Devlet Bahçeli’nin de belirttiği gibi diğer bir adaya ihtiyaç yok; biz dua ediyoruz, çalışıyoruz ve milletimize hizmette bulunarak bir sonraki seçimde de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçtireceğiz ve Türkiye’nin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz inşallah” dedi.