Yozgat’ta Buzlanma Nedeniyle Eğitime Bir Gün Ara Verildi

Yozgat Valiliği, 14 Şubat 2025’te beklenen buzlanma ve yoğun sis nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Resmi ve özel tüm eğitim kurumları ile belirli kamu çalışanları idari izinli sayılacak.

Yozgat Valiliği, 14 Şubat 2025'te beklenen buzlanma ve yoğun sis

Yozgat’ta beklenen buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Yozgat Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada, buzlanma riski göz önünde bulundurularak eğitim faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildiği belirtildi. Açıklamada, “14 Şubat 2025 Cuma günü il genelinde kar yağışının sona ereceği, ancak hava sıcaklıklarının eksi 11 dereceye kadar düşeceği öngörülüyor. Düşük sıcaklıklar, buzlanma ihtimalini artırırken, öğle saatlerine dek yoğun sisin de etkili olacağı kaydedildi. Bu durum nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumları, özel eğitim kursları, Kur’an Kursları ve kamu kurumlarına ait kreşlerde, 14 Şubat 2025 Cuma günü eğitime bir gün ara verilecektir” denildi.

Ayrıca, kamu sektöründe çalışan hamileler, engelli bireyler, diyaliz hastaları ve kronik rahatsızlıkları olan kamu görevlileri ile tatil kararı verilen eğitim kurumlarında çocukları bulunan annelerin de idari izinli sayılacağı bildirildi.