Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören Kadir Erdoğan, yıllar sonra yeniden yürümeye başlamasıyla dikkat çekti. Doktorların yürüme ihtimaline düşük bir ihtimal vermesine karşın, Erdoğan azmiyle bu durumu aştı.
Anneannesiyle Yozgat’ta yaşayan Erdoğan, hayatını değiştiren anının beş yıl önce İzmir’e gitmek üzere yola çıkacağı esnada sağlık ocağında yaşadığı düşme olayı olduğunu belirtti. Düşmenin ‘Serebrovasküler’ hastalığa bağlı bir felç geçirmesine yol açtığını öğrenen Erdoğan, ilk müdahalenin ardından Kayseri’deki bir hastaneye sevk edildi.
Kayseri’deki yoğun bakımda 41 gün tedavi gören genç hasta, ardından Kayseri Şehir Hastanesi’nde bir buçuk ay daha tedavi sürecine tabi tutuldu. İki yıl boyunca Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan Erdoğan, 2022’de Yozgat’a transfer edildi. Tedavi sürecinde, doktorların yürüme ihtimalini çok düşük gördüğü Erdoğan, hastalığının başlangıcından bu yana mücadele etmekten vazgeçmedi. Umut ve azmi sayesinde yeniden ayağa kalktığını ve yürüyebildiğini açıkladı.
“Yeniden ayağa kalkacağıma hep inandım” diyen Erdoğan, “Ayağa kalkacağıma yüzde yüz inanıyordum. Bu durumdan bir ay sonra sedyeden kendi kendime atladım. Yanımda hemşireler vardı. Fizik tedavi amacıyla kasları zayıflamış elimle ilgili çaba sarf ettiler ama başaramadılar. Şimdi çok daha rahatsız bir şekilde ayağa kalkabiliyorum. Kendi ihtiyaçlarımı, banyo gibi işlemlerimi tek başıma yapabiliyorum. Yardım istemesem de herkes destek olmaya hazırdı, ama ben bunu kendim yapmak istedim. Şu an 5 yıl 2 aydır ayakta durabiliyorum. En geç Şubat sonuna kadar yürümemde daha fazla ilerleme kaydedeceğim. İçimdeki sevgi ve inanç beni yukarıya taşımış durumda” şeklinde sözlerine devam etti.
Erdoğan, durumu hakkında bilgi aldığı doktorlardan, yaşadığı rahatsızlığın çocuk felcinin çok daha üst düzey bir hali olduğunu öğrendiğini dile getirdi. “Dünyada nadir görülen bir hastalıkla karşılaşmışım ve şu an kendimi çok iyi hissediyorum” dedi.