Zonguldak’ta köpeğini terk eden şahsın vicdansızlığına tepki gösterildi!

Zonguldak Yeni Mahalle’de bir kişi, aracından aldığı çöpleri konteynere attıktan sonra köpeğini sokağa bıraktı. Zeynep Tirgin, köpeği sahiplenerek, “Sahibi gelse bile alamaz” dedi. Eşi Orhan Kuku ise durumu “vicdansızlık” olarak nitelendirdi.

Zonguldak Yeni Mahalle’de bir kişi, aracından aldığı çöpleri konteynere attıktan

Zonguldak’ın Yeni Mahalle bölgesinde, bir kişi aracından çıkardığı çöpü konteynere attıktan sonra köpeğini sokağa terk etti. O anlar güvenlik kameralarına yansırken, köpeği sahiplenen bir mahalle sakini, “Eğer sahibi geri dönerse bile köpeği almasına izin vermeyeceğim. Ona ömür boyu bakacağım” dedi.

Olay, Yeni Mahalle Muhtar Ziya Üzgül Sokak’ta gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişi, aracıyla sokağa geldi. Burada, aracının bagajından çöpleri çıkararak konteynere atmayı tercih etti. Hemen ardından, aracının kapısını açarak köpeğini çöp alanının yanına bıraktı ve oradan uzaklaştı. Sahibinin gittiğini gören köpek, hemen onun peşine düştü, ancak yetişmeyi başaramadı. Bu esnada, sokaktaki diğer köpekler tarafından da saldırıya uğradı.

Köpeklerin seslerini duyan Zülfiye Kuku, hemen dışarı çıkarak yavru köpeği alıp evine götürdü. Kuku, olay hakkında eşi Orhan Kuku’ya bilgi verdi. Güvenlik kameralarını inceleyen diğer komşular, köpeğin terk edildiğini gördü ve bu duruma kayıtsız kalmayarak mahalle sakinlerinden Zeynep Tirgin (47), köpeği sahiplenmeye karar verdi.

Zeynep Tirgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Arabanın bagajından köpeği bırakılıp gidilmesi çok üzücü. Ben de köpeği aldım ve ömür boyu bakacağım. Eğer sahibi geri dönse bile onu almasına izin vermem” şeklinde konuştu. Eşinin anlattıkları nedeniyle durumu öğrenen Orhan Kuku ise, “Eve geldiğimde eşim, köpeğin terk edildiğini ve diğer köpeklerin tehlike oluşturabileceğini söyledi. Hemen köpeği eve götürmüş. Burada güvenlik kameraları mevcut. O kişi, bagajdan çöp atıp köpeği bırakıp gitmiş. Bu ciddi bir vicdansızlık. Eğer onu istiyorsa, bırakmamalıydı” dedi.