Zonguldak’taki Cami İmamı, Bayram Hutbesi Sırasında Oyun Oynayan Lola’nın Hikayesini Anlattı

Zonguldak’ta Asma Camii’nin imamı Hakkı Akman, bayram hutbesi sırasında yanıma gelen kedisi Lola’nın caminin vazgeçilmezi olduğunu açıkladı. Lola, camide ibadet eden cemaatiyle sıkı bir bağ kurarak, evden her zaman imamla birlikte çıkıyor.

Zonguldak'ta Asma Camii'nin imamı Hakkı Akman, bayram hutbesi sırasında yanıma

Zonguldak’ta Ramazan Bayramı sabahı, imam Hakkı Akman’ın hutbe okuduğu esnada camiye giren oyuncu kedi Lola, cemaatin dikkatini çekti. Akman, kedisinin evinde doğduğunu ve kendisini hiç yalnız bırakmadığını ifadelerinde dile getirmiştir.

Asma Mahallesi’nde bulunan Asma Camii’nde, bayram namazı anında Hakkı Akman’ın yanına gelen kedi Lola’nın görüntüleri, cemaat tarafından cep telefonlarıyla kaydedilerek sosyal medyada viral hale geldi. Hutbe sırasında Akman’ın kucağına çıkmaya çalışan Lola, izleyenlerde merak uyandırırken, bazı sosyal medya kullanıcıları onu sahipsiz bir sokak kedisi zannetmişti. Ancak imam, Lola’nın caminin sürekli bir üyesi olduğunu belirtti.

Kedisinin tam üç yıldır kendisiyle beraber olduğunu ve doğduğu evde büyüdüğünü vurgulayan Akman, “Lola, bizlerin bir parçası. Annesi de bizim evde dünyaya geldi. Şimdi tek kaldı ama bizimle her namazda geliyor, beni namaza davet edercesine sesleniyor. Cemaat de onu tanıdı ve alıştı” dedi.

Akman, normalde Cuma namazlarına Lola’yı götürmediğini ancak bayram sabahı kedinin camiye nasıl girdiğini fark etmediğini anlattı. Rahatsız olmadan bayram namazı esnasında nasıl içeri girdiğini anımsayarak, “Haberim olmadan camiye girmişti. Kalabalıkta huzursuz olması nedeniyle ben de onu sakinleştirmeye çalıştım” şeklinde bilgi verdi.

Sosyal medyada görüntülerin yayılması sonrası eleştiriler aldığını da belirten imam, “O an kediyi sevemediğim için eleştirildiğim doğrudur. Fakat hutbe sırasında ikisini birden yapmak zordu. O an sabretmesini bekledim” dedi. İnsanların Lola’nın sahipli bir kedi olduğuna dair yanılgılara düştüğünü ekleyen Akman, “Bu bizim kedimiz” şeklinde net bir ifade kullandı.

Lola’nın camideki varlığının yalnızca misafirlik değil, neredeyse bir görevli gibi olduğunu ifade eden Akman, “Lola benimle namaz kılıyor ve secde edeceğim yere kadar geliyor. Cemaat de onu tanıyor, çok sevimli” dedi. Aynı zamanda evinde iki başka kedisi olduğunu da belirten Akman, yalnızca Lola’nın camiyi kendisiyle paylaştığını ekledi.

Asma Camii cemaati üyelerinden Ali Civelek, Lola’nın camideki tüm insanlarla güçlü bir bağı olduğunu vurgulayarak, “Lola bizim dostumuz, hocamızdan ayrılmaz. Diğer kediler kaçarken o asla kaçmaz” sözleriyle kedinin cami topluluğundaki önemini vurguladı.