İstanbul’da hafta sonunun son gününü evde geçirmek istemeyenler için 23 Ağustos 2026 Pazar günü oldukça zengin bir program var. Konser ve festivallerin yanı sıra açık hava tiyatrosu, opera, çocuk atölyeleri, sinema, sergi ve spor etkinlikleri şehrin iki yakasına yayılıyor.

Özellikle Babylon Soundgarden’ın ikinci günü, Merve Özbey ve Sufle konserleri akşam programında öne çıkarken, gündüz saatlerinde Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı ile çocuklara yönelik etkinlikler dikkat çekiyor.

01 Babylon Soundgarden

Günün en büyük etkinliği: Babylon Soundgarden

23 Ağustos’un en dikkat çekici müzik buluşması Bonus Parkorman’da gerçekleşecek.

Babylon Soundgarden’ın ikinci günü saat 15.00’te başlayacak. Pazar programının öne çıkan isimleri arasında Jack White, Wet Leg, The Kills ve Radio Free Alice bulunuyor. Biletix, festivalin Pazar günü başlangıç saatini 15.00 olarak gösteriyor. Festival biletleri ise son kontrol itibarıyla 2 bin TL’den başlıyor.

Alternatif rock ve post-punk sevenler açısından 23 Ağustos’un en güçlü seçeneği burası olacak. Etkinlik için ayrıca yaş kısıtlamaları bulunuyor; 14 yaş ve altındaki katılımcılar alana kabul edilmiyor.

02 Merve Ozbey

Merve Özbey Paribu Vadi Açıkhava’da

Pop ve arabesk-pop sevenlerin rotası ise Paribu Vadi Açıkhava Sahnesi olacak.

Merve Özbey, 23 Ağustos Pazar günü saat 21.00’de sahneye çıkacak. Güncel Biletix programında konserin satışta olduğu görülüyor.

Özbey’in sevilen şarkılarının yanı sıra geniş orkestrası ve açık hava sahnesiyle yaz gecesine uygun güçlü bir konser programı bekleniyor.

03 Opera Basyapitlari Serefiye Sarnici

Sufle Boğaz manzarasında sahne alacak

Alternatif pop-rock dinlemek isteyenler için günün bir diğer seçeneği Sufle.

Grup, saat 21.00’de Swissotel The Bosphorus Istanbul’da müzikseverlerle buluşacak. Biletix’in güncel programında etkinliğin 23 Ağustos Pazar 21.00’de gerçekleştirileceği doğrulanıyor.

Daha sakin, alternatif ve açık hava atmosferi arayanlar için Soundgarden’a göre farklı bir seçenek oluşturuyor.

04 Miniaturk Yazlik Sinema

13 Killoki Florya’da: Saat bilgisine dikkat

Rap ve trap dinleyicileri için 13 Killoki, Hayal Kahvesi Aqua Florya sahnesinde olacak.

Burada önemli bir saat güncellemesi bulunuyor. Bazı etkinlik listelerinde konser 21.00 olarak yer alsa da resmi Biletix sayfasında başlangıç saati 20.00 görünüyor. Biletix ayrıca etkinliğin satışta olduğunu belirtiyor.

Bu nedenle konsere gideceklerin 20.00 saatini esas alması daha doğru görünüyor.

03 Opera Basyapitlari Serefiye Sarnici

Tarihi sarnıçta opera: Opera Başyapıtları

Daha farklı bir Pazar akşamı geçirmek isteyenlerin rotası Şerefiye Sarnıcı olabilir.

İBB Kültür AŞ’nin “Derinden Gelen Sesler” serisi kapsamında Opera Başyapıtları programı gerçekleştirilecek. Solist Berk Dalkılıç, piyanoda ise Gizem Dalkılıç yer alacak.

Etkinliğin resmi başlangıç saati 20.30. Bazı etkinlik rehberlerinde 20.00 bilgisi yer alsa da İBB Kültür’ün güncel programında 20.30 olarak belirtiliyor. Biletler Şerefiye Sarnıcı’nın müze girişindeki kiosklardan alınabiliyor.

Yaklaşık 1600 yıllık yapının akustiğinde opera dinlemek, günün en sıra dışı seçeneklerinden biri olabilir.

05 Bir Aile Provasi

Hasibe Eren’li “Bir Aile Provası” açık havada

23 Ağustos yalnızca konserlerden ibaret değil.

Kadıköy’de Göztepe Özgürlük Parkı Açıkhava Sahnesi, saat 21.00’de “Bir Aile Provası” oyununa ev sahipliği yapacak.

BKM yapımı oyunda Hasibe Eren, Devin Özgür Çınar, Fatih Özkan, Sacide Taşaner, Süleyman Kara ve Ümit Beste Kargın rol alıyor. Kadıköy Belediyesi’nin resmi etkinlik takviminde oyun 23 Ağustos saat 21.00 olarak yer alıyor ve +13 yaş sınırı bulunuyor.

Aile ilişkilerini hem komik hem de hüzünlü bir dille ele alan yapım, konser yerine tiyatro tercih edenler için günün güçlü seçeneklerinden.

04 Miniaturk Yazlik Sinema

Miniatürk’te açık hava sineması: Ters Yüz 2

Ailece bir etkinlik arayanlar için Miniatürk’te yazlık sinema programı devam ediyor.

23 Ağustos Pazar günü saat 20.00’de “Ters Yüz 2 / Inside Out 2” açık havada gösterilecek.

İBB Kültür AŞ’nin açıklamasına göre 15 yaş ve altındaki çocuklar gösterime ücretsiz katılabiliyor. 15 yaş üzerindekiler ise Miniatürk müze biletiyle gösterimi izleyebiliyor. Katılım için Radar Türkiye üzerinden kayıt oluşturulması gerekiyor.

10 Nietzsche Felsefi Psikolojisi Muze Gazhane

Müze Gazhane’de aynı gün iki farklı etkinlik

Kadıköy’deki Müze Gazhane de Pazar günü için iki farklı program hazırladı.

Saat 15.00’te Oyun Keşif Atölyesi düzenlenecek. Program 5-7 yaş grubundaki çocuklara yönelik oyun, yaratıcılık ve keşif çalışmaları içeriyor.

Saat 17.00’de ise yetişkinler için “Köşenin Ardını Görmek: Nietzsche’nin Felsefi Psikolojisi” başlıklı söyleşi gerçekleştirilecek. İki etkinlik de İBB Kültür’ün 17-23 Ağustos haftalık programında yer alıyor.

11 Huhu Ile Bilim Sov

Çocuklarla İstanbul’da 23 Ağustos’ta ne yapılır?

Çocuklu aileler için seçenekler yalnızca Miniatürk ve Müze Gazhane ile sınırlı değil.

DasDas İstinyePark’ta Huhu ile Bilim Şov 13.00 ve 15.00 seanslarıyla çocuklarla buluşuyor. Gösteri, bilimsel deneyleri sahne eğlencesiyle bir araya getiriyor.

06 Ringo Nun Dunyasi

Kadıköy Eğitim Sahnesi’nde ise Ringo’nun Dünyası için 13.00 ve 15.00 seansları bulunuyor.

Doğanın içinde tiyatro isteyen aileler için Belgrad Country’da Çizmeli Kedi saat 17.00’de sahnelenecek. Gösteri Belgrad Ormanı içindeki özel açık hava alanında gerçekleştiriliyor.

AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde de gün boyunca atölyeler bulunuyor. Lego ve Resimle Geleceği Tasarlıyorum saat 12.00’de, Ses Bahçesi: Piyanoyla Çok Sesli Yolculuk 13.00’te, Minik Kuğular Bale Atölyesi 15.00’te, Ebeveyn-Çocuk Ritim ve Dans Atölyesi ise 16.00’da gerçekleştirilecek.

08 Sufle Chalet Garden Mekan

Ücretsiz etkinlik arayanlara Sultanbeyli seçeneği

Bütçe ayırmadan hafta sonu etkinliğine katılmak isteyenler için İBB’nin Yaz Çadırları programı 23 Ağustos’ta Sultanbeyli Meydanı’nda devam ediyor.

Saat 16.00 ile 23.00 arasında VR simülasyonları, PlayStation, langırt, masa tenisi, air hockey, badminton, canlı karaoke ve farklı oyun alanları ziyaretçilere açık olacak.

Etkinlik ücretsiz ve önceden kayıt gerekmiyor.

Maltepe Etkinlik Alanı’nda ise saat 19.00-21.00 arasında, özel gereksinimli bireyler ve yakınları için ücretsiz ÖZGEM Yaz Etkinlikleri düzenlenecek.

07 Bogazici Yuzme Yarisi 2026

2 bin 500 yüzücü İstanbul Boğazı’na çıkacak

23 Ağustos sabahının en büyük organizasyonu ise kültür-sanat değil spor alanında olacak.

38. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Kanlıca’dan Kuruçeşme’ye uzanan parkurda gerçekleştirilecek. Yaklaşık 2 bin 500 sporcu, Asya’dan Avrupa’ya yüzerek İstanbul Boğazı’nı geçmeye çalışacak. Yarış 23 Ağustos Pazar günü düzenleniyor.

Programda yüzme yarışlarının 10.00’da Kanlıca Vapur İskelesi’nden başlaması, ödül töreninin ise 11.30’da Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda yapılması planlanıyor.

Yarış nedeniyle Boğaz’daki bazı vapur seferleri de iptal edildi. Şehir Hatları; Bebek-Emirgan, Üsküdar-Anadolukavağı, Aşiyan hatları ve Uzun Boğaz Turu dahil bazı seferlerin 23 Ağustos’ta yapılamayacağını açıkladı.

Bu nedenle özellikle Boğaz hattındaki etkinliklere toplu taşımayla gideceklerin yolculuk planını önceden kontrol etmesinde fayda var.

Sergi gezmek isteyenlere iki seçenek

23 Ağustos gündüzünü sergiyle geçirmek isteyenler için de alternatifler bulunuyor.

Şerefiye Sarnıcı’nda sanatçı Seçkin Pirim’in “Dün ile Bugün” sergisi ziyaret edilebilir. İBB Kültür programına göre sergi 31 Ağustos’a kadar devam ediyor.

Pera Müzesi’ndeki “Suyun Kıyısında: Halil Paşa’nın Yaşamı ve Sanatı” sergisi için ise 23 Ağustos son gün. Sergi, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan dönemde Türk resminin önemli isimlerinden Halil Paşa’nın yaşamına ve üretimine odaklanıyor.

23 Ağustos Pazar İstanbul etkinlik programı

23 Ağustos’ta gününü tek bakışta planlamak isteyenler için öne çıkan saatler şöyle:

  • 10.00: Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı – Kanlıca/Kuruçeşme
  • 12.00: Lego ve Resimle Geleceği Tasarlıyorum – AKM Çocuk Sanat Merkezi
  • 13.00: Huhu ile Bilim Şov – DasDas İstinyePark / Ringo’nun Dünyası – Kadıköy
  • 15.00: Babylon Soundgarden – Bonus Parkorman / Müze Gazhane Oyun Keşif Atölyesi
  • 17.00: Çizmeli Kedi – Belgrad Country / Nietzsche söyleşisi – Müze Gazhane
  • 20.00: 13 Killoki – Aqua Florya / Ters Yüz 2 – Miniatürk
  • 20.30: Opera Başyapıtları – Şerefiye Sarnıcı
  • 21.00: Merve Özbey – Paribu Vadi / Sufle – Swissôtel / Bir Aile Provası – Özgürlük Parkı

23 Ağustos Pazar günü İstanbul’da seçenekler özellikle öğleden sonra yoğunlaşıyor. Rock ve festival isteyenler için Babylon Soundgarden, pop için Merve Özbey, klasik müzik için Şerefiye Sarnıcı, tiyatro için Bir Aile Provası öne çıkıyor. Çocuklu aileler için ise AKM, Miniatürk ve Müze Gazhane gün boyu farklı alternatifler sunuyor.

Etkinlik saatleri ve bilet stokları son dakika değişebileceği için yola çıkmadan önce organizatörün veya resmi bilet satış platformunun güncel duyurusunun kontrol edilmesi öneriliyor.